Naslovnica Najave Najave za četvrtak, 24. rujna

Najave za četvrtak, 24. rujna

SISAK – Svečanost prijema brucoša preddiplomskog sveučilišnog studija Metalurgija, preddiplomskog sveučilišnog studija Sigurnost, zdravlje na radu i radni okoliš i preddiplomskog izvanrednog stručnog studija Ljevarstvo na Metalurškom fakultetu povodom početka nove akademske godine održati će se u četvrtak, 24. rujna 2020. godine s početkom u 8:30 sati.

SISAK – Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić će u četvrtak, 24. rujna 2020. godine, s početkom u 13 sati u lovačkoj kući LD Jelen Sisak (prije ulaska u šumu Brezovica, s desne strane) nazočiti potpisivanju ugovora o dodjeli novčanih sredstava za sufinanciranje razvoja lovstva na području Sisačko-moslavačke
županije.

LEKENIK – Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić će u četvrtak, 24. rujna 2020. godine, s početkom u 11 sati u naselju Letovanski Vrh (Općina Lekenik) obići dionicu lokalne ceste L33008 na kojoj su u tijeku radovi na izvanrednom održavanju. Ove radove u odnosu 50:50 sufinanciraju Županijska uprava za ceste SMŽ i Općina Lekenik.

SISAK – U sklopu sedmog festivala Željezara, u četvrtak, 24. rujna, 2020. u 20 sati, ispred Holandske kuće, moći ćete vidjeti video projekcije recentnijih filmova sisačkih filmaša i umjetnika.

Nekoliko, generacijski dosta bliskih, umjetnika i umjetnica koji se, između ostalog, bave i izražavanjem u video mediju, odnosno u formama eksperimentalnog, dokumentarnog, odnosno namjenskog filma pokazat će nam svoje novije radove.

Imat ćete prilike vidjeti radove slijedećih umjetnika/ ica: Dorijan Šipuš, Vesna Mačković, Goran Nježić, Ivana Tkalčić, Petra Brnardić, Marijan Crtalić, Sabahudin Gašić, Daniel Pavlić…

Nakon projekcije, kostajnički aktivist, filmaš i umjetnik Daniel Pavlić će održati predavanje o brojnim događanjima koje je organizirao (Fibula, Press film festival itd.), odnosno će projicirati neke od filmskih vrhunaca navedenih festivala.

SISAK – Predstavljanje dokumentarnog filma Nade Prkačin „Smrtna kazna strijeljanjem“ održat će se u četvrtak, 24. rujna u 19.30 sati u atriju sisačkog Velikog Kaptola. Film Laudato produkcije gledatelje vodi montiranim sudskim procesom dr. Antuna Najžara.

Komentirajte