Naslovnica Crna kronika 47-godišnjak, uz prijetnju ubojstvom, od Siščanina iznudio 45.000 kuna

47-godišnjak, uz prijetnju ubojstvom, od Siščanina iznudio 45.000 kuna

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave sisačko-moslavačke protiv hrvatskog državljanina (1973.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo iznude iz članka 243. stavka 3. Kaznenog zakona, ispitalo osumnjičenika i donijelo rješenje o provođenju istrage. 

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 47-godišnjak od 30. prosinca 2019. do 19. rujna 2020., u cilju da se nepripadno okoristi, putem mobilne aplikacije nazivao hrvatskog državljanina (1979.) uz prijetnje da će ga ubiti i baciti mu bombu na kuću ako mu ne uplati određene novčane iznose. Osnovano se sumnja da je oštećenik, u strahu za svoj život, u više navrata okrivljeniku uplaćivao razne novčane iznose te mu u jednom navratu kupio i poslao mobitel. Okrivljenik si je, osnovano se sumnja, pribavio na opisani način korist u iznosu od gotovo 45.000,00 kuna.

Okrivljenik je ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku nakon čega su mu, zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku), rješenjem naložene mjere opreza zabranom približavanja i kontaktiranja sa oštećenikom.

Komentirajte