Naslovnica Najave Najave za petak, 18. rujna

Najave za petak, 18. rujna

SISAK – Ovogodišnji Dani industrijske baštine grada Siska održat će se od 11. do 21. rujna.

PROGRAM

Petak, 18.9.2020. 19 sati Gradski muzej Sisak, Tomislavova 10, Sisak
IZLOŽBA / Industrijska baština Sisak – Rijeka
U sklopu manifestacije „8. Dani industrijske baštine grada Siska“ , Foto klub „Siscia Obscura“ i Gradski muzej Sisak organizirat će 7. put za redom izložbu na temu industrijske baštine. Izložba je rezultat suradnje fotografa iz gradova Rijeke i Siska. U sklopu projekta Sisak će ugostiti dva fotografa iz Rijeke, Borislava Božića i Petra Trinajstića, koji će fotografirati baštinu Siska, a Rijeka će ugostiti dvije fotografkinje iz Siska, Irmu Podoreški i Lornu Kijurko, koje će fotografirat industrijsku baštinu Rijeke. Nakon odabira radova, prva će zajednička izložba biti organizirana u Sisku, 18. 9. 2020., a nakon toga i u Rijeci. Na taj će se način sisačka i riječka industrijska baština staviti u širi kontekst te izaći izvan okvira lokalne sredine. Cilj ove izložbe je popularizacija industrijske baštine, fotografske djelatnosti i povezivanje gradova Siska i Rijeke.
AUTORI: Irma Podoreški, Lorna Kijurko, Borislav Božić i Petar Trinajstić

11.-20.9.2020. Holandska kuća Rimska 10, Sisak RADIONICE/ Dobra industrija VIII
Radionica je namijenjena djeci predškolskog i školskog uzrasta s ciljem razvijanja svijesti o važnosti očuvanja industrijske baštine. Sudjelovanje je potrebno prethodno najaviti Gradskom muzeju Sisak pozivom na telefon 044/811-811.
ORGANIZATOR: Gradski muzej Sisak

SISAK – Sisačka udruga za promicanje alternativne i urbane kulture, u okviru svoje redovite tribine ‘Zalogaj poezije’, organizira u petak 18. rujna 2020. godine promociju haiku zbirke Siniše Matasovića ‘Noću za šankom’.

Promocija će se održati u Sisku s početkom u 19:30 sati.
Siscia Jazz Club, terasa.

Sudjeluju:
Siniša Matasović, autor knjige
Žarko Jovanovski, urednik knjige
dr. sc. Dariya Pavlešen, Katedra za ukrajinski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Zagrebu

Voditelj ‘Zalogaja poezije’ je Salih Kulović

GORNJA JELENSKA – Sisački biskup Vlado Košić blagoslovit će u petak, 18. rujna u 17 sati ispred crkve Sv. Ivana Krstitelja u Gornjoj Jelenskoj, „bijeli križ istine“ u spomen na ubijene u Drugom svjetskom ratu na ovom području. Nakon blagoslova biskup će u župnoj crkvi predvoditi i misu zadušnicu za stradale.

DVOR – Predsjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije Ivanka Roksandić u petak, 18. rujna 2020. godine, sudjelovati u obilježavanju 25. obljetnice vojne operacije „Una 95“.

Program

9:00 odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima kod spomen-obilježja u Hrvatskoj Dubici,

10:30 odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima kod spomen-obilježja u Dvoru

Komentirajte