Naslovnica Crna kronika Prevario državu za 1,7 milijuna kuna PDV-a

Prevario državu za 1,7 milijuna kuna PDV-a

Postupajući po zahtjevu Općinskog državnog odvjetništva u Sisku, policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim državljaninom Republike Srbije, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, Utaja poreza ili carine i Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Naime, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 37-godišnjak kao direktor trgovačkog društva sa sjedištem u Popovači, u vremenskom razdoblju od početka kolovoza 2017. do kraja rujna 2018. godine, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, u više navrata s računa trgovačkog društva podigao ukupno 2.555.700 kuna, čiju potrošnju nije opravdao, niti je vodio propisanu poslovnu dokumentaciju.

Nakon što su mu računi plaćeni, Ministarstvu Financija nije uplatio porez na dodanu vrijednost u iznosu oko 1.676.400 kuna, oštetivši na taj način državni proračun Republike Hrvatske. Zbog navedenih kaznenih djela Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku, podnesena je kaznena prijava.

Komentirajte