Naslovnica Vijesti Kultura Pobjednici 7. Star Film Festa

Pobjednici 7. Star Film Festa

Završen je 7. Star Film Fest.

Nagradu za najbolji igrani film osvojio je film “Južno voće”, najbolji dokumentarni film je “Zašto mama vazda plače?”, najbolji animirani film po odabiru stručnog žirija je Prirodni odabir za najbolju kameru nagrađen je “A Perfect Turn” a najbolju montažu imala je “Sedra”.

Sljedeća je dodijeljena nagrada za najbolji regionalni film koju je odnjeo “Šerbet”. Selektorice Anja Kavić i Martina Mladenović dodijelile su svoju nagradu – nagradu selektorica filmu “Traces” a publika je za svog favorita odabrala film “Quarantine alone or with milk?”. Žiri je također proglasio i najbolje posebno priznanje filmu “Sedra” i posebno priznanje filmu “Outside the Oranges Are Blooming”.

Gledateljima se obratio i direktor festivala Matija Holjevac koji je izrazio zadovoljstvo svime postignutime. “Generalni sponzor Star Film Festa je INA, tu su i naši pokrovitelji, Hrvatski audiovizualni centar, Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Hrvatska banka za obnovu i razvitak i Sisačko- moslavačka županija. Također, Star Film Fest se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, Zorana Milanovića.” – izrazio je zahvalnost Matija Holjevac.

Projekcija filma Svebora Mihaela Jelića “Zagrebački ekvinocij” privukla je i oduševila publiku. Okupljenima se ispred Star Film Festovog platna na otvorenome obratio i glumac iz filma, Patrik Gregurec koji je imao čast najaviti film svojim sugrađanima.

Star Film Fest i ove je godine izazvao oduševljenje svih posjetitelja, pomaknuo granice filmskog festivala i nadišao financijske okvire zahvaljujući entuzijazmu mladih ljubitelja filma. Paralelno održavanje festivala na lokaciji Kazališta 21, uz poštivanje svih preporučenih mjera epidemioloških službi i održavanje festivala online putem prijenosom uživo i više je nego vrijedno pohvale. U ovakav se izazov nisu upustili ni neka zvučnija festivalska imena, dok je Star Film Fest dokazao kako ljubav prema filmu nadilazi svaku prepreku.

Komentirajte