Naslovnica Vijesti SMŽ Dožupan Rosavec “zaboravio” u imovinsku karticu upisati kuću

Dožupan Rosavec “zaboravio” u imovinsku karticu upisati kuću

Roman Rosavec, sisačko-moslavački dožupan, načelnik županijskog kriznog stožera i član HDZ-a, ne samo što u imovinsku karticu nije upisao kuću u mjestu Voloder, nego, kako  je otkrio Indexu u telefonskom razgovoru, nema pojma zašto to nije uradio. Jedina upisana nekretnina je vinograd, a riječ je, zapravo, o parceli na kojoj je kuća, pišu Index istrage.

Dožupan je Indexovu novinaru priznao da mu kuće nema u imovinskoj kartici koju je ispunio 2017. godine, ali naglašava kako je naveo da je vinograd od 1674 kvadrata vrijedan 200 tisuća kuna. A svakome je, smatra Rosavec, jasno da vinograd bez kuće na toj lokaciji vrijedi znatno manje. No, dodajemo mi svakome je i jasno da ta kuća vrijedi više od 200.000 kuna.

Svejedno, na pitanje zašto kuću nije upisao u imovinsku karticu, drugi čovjek Sisačko-moslavačke županije ne daje jasan odgovor.

Prvo je govorio kako misli da je kuća navedena, no onda je rekao da je previd to što niej navedena, ali da je jasno da vinograd bez kuće ne može vrijediti 200.000 kuna, kako je naveo u imovinskoj kartici.  

Tvrdi da kuća ima oko 150 kvadratnih metara, da ju je gradio iza 2009. , kako je legalizirana i da ima sve potrebne papire, no novinar ističe kako kuće nema ni u zemljišnim knjigama.

Karticu je, veli, ispunio čim je postao dužnosnik prije tri godine. Bio mu je to prvi put, grešku će ispraviti što prije. Nema drugih nekretnina, živi s roditeljima, a ovo je: “Kao neka vikendica, završena je prije nego što sam postao dužnosnik, 2016. ili 2017., uglavnom prije nego što sam postao zamjenik župana”, tvrdi Rosavec.

U imovinskoj kartici napisao je da je doktor znanosti, prije dolaska na sadašnje radno mjesto zarađivao je na Šumarskom fakultetu, opterećen je jednim kreditom od 25 tisuća eura podignutim 2014. godine u Privrednoj banci Zagreb. U istoj novčarskoj kući on i supruga dobili su i kunske pozajmice – on 2015. godine 50 tisuća kuna, a ona 2016. godine 55 tisuća kuna. Vinograd -, a zapravo parcela s prešućenom kućom – jedina je nekretnina u imovinskoj kartici. Kupio ga je zajedno sa suprugom “iz primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada”. Tu su i dva automobila, Touareg vrijedan 80 tisuća kuna i BMW procijenjen na 145 tisuća kuna.

Izvor – Index istrage https://www.istrage.hr/clanak/hdzov-dozupan-presutio-kucu-u-imovinskoj-kartici-ne-znam-sta-da-vam-kazem/2208520

Komentirajte