1 C
Sisak
Četvrtak, 9 prosinca, 2021

I HDZ-ova donačelnica Gvozda u mreži USKOK-a u slučaju Josipe Rimac

- Marketing-spot_imgspot_img

USKOK je zadnjim proširenjem istrage protiv HDZ-ove državne tajnice Josipe Rimac obuhvatio i cijeli niz novih osoba za koje se sumnja kako su od Rimac tražili usluge oko polaganja državnog ispita.

Među njima je i donačelnica Gvozda Marija Idžan, a mediji u nedjelju pišu kako je tražila sređivanje polaganja državnog ispita za svoju prijateljicu.

Istraga je pokrenuta i protiv državnog tajnika u Ministarstvu branitelja Ivana Vukića, kojega se tereti, doznaje Jutarnji list, da je sredio polaganje ispita vozaču ministra Tomislava Medveda. Osim njega, USKOK je pokrenuo istragu i protiv Nevenke Benić, također državne tajnice u istom ministarstvu.

Sređivanje polaganja spomenutog ispita preko Josipe Rimac i njezinih sada veza u Ministarstvu uprave – suokrivljena je najmanje jedna službenica tog ministarstva – stavlja se na teret i donedavnom ravnatelju Policijske akademije, sada umirovljenom Dubravku Novaku, ravnatelju Carinske uprave Hrvoju Čoviću, glavom tajniku Ministarstva zdravstva Veliboru Drakuliću, savjetnici ministrice poljoprivrede Aniti Validžić te zamjenici načelnika Općine Gvozd Mariji Idžan, kao i poznatom zagrebačkom zlataru Pašku Dodiću. Suokrivljeno je i nekoliko javnosti nepoznatih osoba koje su preko ove veze izašle na državni stručni ispit.

USKOK tvrdi da je rekonstruirao kontakte Josipe Rimac. Tako sada sumnja da se ona, kada bi ju netko tražio pomoć kod tog ispita, najprije obraćala Tereziji Marić, načelnici Samostalnog sektora za građanska stanja i modernizaciju upravnog postupanja u Ministarstvu uprave, na koju je također proširena istraga.

Gospođa Marić je zatim bilo sama, bilo preko tajnice u kabinetu ministra uprave Ivane Fišter, pojedinim kandidatima osigurala prolazak na ispitu neovisno o njihovom stvarnom znanju, dok je pojedinim kandidatima osigurala i pribavljanje ispitnih pitanja prije polaganja ispita.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti