Naslovnica Crna kronika Petrinja: Pijani vozači izazvali prometne nesreće

Petrinja: Pijani vozači izazvali prometne nesreće

U petak, 31. srpnja, oko 13 sati, u Ulici Mate Bučara u Petrinji, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom.
Naime, nesreću je izazvao 22-godišnjak iz Petrinje, koji je prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom i pod utjecajem alkohola od 0,42 promila, upravljao neregistriranim osobnim vozilom kojem je isteklo važenje prometne nesreće. On je  uslijed neprilagođen brzine sletio u odvodni kanal i prevrnuo se na krov. Protiv vozača nadležnom Općinskom sudu bit će podnijet optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja.
 
Sljedećeg dana, 1. kolovoza, oko 14 sati, na petrinjskom području u mjestu Taborište,  dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom.
Do nesreće je došlo kada je 71-godišnjak iz Petrinje, pod utjecajem alkohola od 2,25 promila, upravljao osobnim vozilom sisačkih registracija. On je uslijed neprilagođene brzine u zavoju izgubio nadzor nad vozilom, sletio preko zemljane bankine i udario u prometni znak. Potom se nastavio kretati odvodnim kanalom gdje se i zaustavio. Vozač je napustio mjesto događaja, ali je ubrzo pronađen. Uhićen i sljedećeg dana doveden na prekršajni odjel nadležnog Općinskog suda.

Komentirajte