Naslovnica Vijesti SMŽ Uskoro počinju pola milijarde kune vrijedni radovi na aglomeraciji Kutina

Uskoro počinju pola milijarde kune vrijedni radovi na aglomeraciji Kutina

Župan Ivo Žinić, uz kojeg je bio njegov zamjenik Roman Rosavec, nazočio je prvoj konferenciji za medije projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kutina“. Ova je konferencija održana u prostoru Hotela Kutina u povodu potpisivanja prvih ključnih ugovora o radovima vrijednih više od 185 milijuna kuna (bez PDV-a) s odabranim ponuditeljima.

Ukupna vrijednost projekta “Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kutina” iznosi 488 414 656 kuna (s PDV-om), od čega prihvatljivi troškovi iznose 390 731 724 kune. Ukupna vrijednost bespovratnih sredstva iz Kohezijskog fonda za projekt iznosi 262 967 282 kune. Ostalo će financirati RH, Hrvatske vode i Moslavina d.o.o.

Radovi na gotovo pola milijarde kuna vrijednoj aglomeraciji Kutine počet će tako uskoro nakon što su u utorak potpisani ugovori s izvođačima radova za dvije od tri faze rekonstrukcije i izgradnje sustava javne vodoospskrbe i odvodnje. Uskoro bi trebali biti potpisani i preostali ugovori među kojima je i onaj za izgradnju novog vodocrpilišta kao i izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda.

Projektom će se izgraditi gotovo 50 kilometara nove vodovodne infrastrukture, rekonstruirati 28 kilometara postojećeg vodovodnog sustava, izgraditi 38 kilometara novog sustava javne odvodnje i rekonstruirati 13,3 kilometara postojećeg. Time će se omogućiti priključenje gotovo 5 tisuća stanovnika na vodoopskrbnu mrežu i 4,5 tisuća stanovnika na sustav za odvodnju, a koji trenutačno nemaju pristup gradskoj vodovodnoj mreži i kanalizaciji.

Komentirajte