0.7 C
Sisak
Nedjelja, 16 siječnja, 2022

Uskoro počinju pola milijarde kune vrijedni radovi na aglomeraciji Kutina

- Marketing-spot_imgspot_img

Župan Ivo Žinić, uz kojeg je bio njegov zamjenik Roman Rosavec, nazočio je prvoj konferenciji za medije projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kutina“. Ova je konferencija održana u prostoru Hotela Kutina u povodu potpisivanja prvih ključnih ugovora o radovima vrijednih više od 185 milijuna kuna (bez PDV-a) s odabranim ponuditeljima.

Ukupna vrijednost projekta “Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kutina” iznosi 488 414 656 kuna (s PDV-om), od čega prihvatljivi troškovi iznose 390 731 724 kune. Ukupna vrijednost bespovratnih sredstva iz Kohezijskog fonda za projekt iznosi 262 967 282 kune. Ostalo će financirati RH, Hrvatske vode i Moslavina d.o.o.

Radovi na gotovo pola milijarde kuna vrijednoj aglomeraciji Kutine počet će tako uskoro nakon što su u utorak potpisani ugovori s izvođačima radova za dvije od tri faze rekonstrukcije i izgradnje sustava javne vodoospskrbe i odvodnje. Uskoro bi trebali biti potpisani i preostali ugovori među kojima je i onaj za izgradnju novog vodocrpilišta kao i izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda.

Projektom će se izgraditi gotovo 50 kilometara nove vodovodne infrastrukture, rekonstruirati 28 kilometara postojećeg vodovodnog sustava, izgraditi 38 kilometara novog sustava javne odvodnje i rekonstruirati 13,3 kilometara postojećeg. Time će se omogućiti priključenje gotovo 5 tisuća stanovnika na vodoopskrbnu mrežu i 4,5 tisuća stanovnika na sustav za odvodnju, a koji trenutačno nemaju pristup gradskoj vodovodnoj mreži i kanalizaciji.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti