Naslovnica Vijesti Sisak Župan za svoj “korona party” nije dobio kaznu, a oporba se pita...

Župan za svoj “korona party” nije dobio kaznu, a oporba se pita jesu li neki zaštićeni

„Ništa nismo učinili da smo narušili sigurnost i zdravlje bilo koga. Radili smo na našem imanju, moj sin i njegovih pet kolega, poštujući sve mjere. To je bio prvi dan zabrane javnih okupljanja. Ne radi se o javnom okupljanju. Nisam dobio prijavu, jer ne radi se o nikakvom prekršaju niti je itko zbog toga što se mi našli i radili na imanju i imali večeru u našem prostoru, dobio koronu“, odgovorio je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić na aktualnom satu Županijske skupštine na pitanje oporbenih vijećnika je li dobio ikakvu prijavu za svoj poznati „korona party“ u Marinbrodu pokraj Gline, 22 . ožujka kad je u prostoru Zavičajnog kluba Marinbrod odlučio počastiti sudionike radne akcije na kojoj se pripremao okoliš za planirane svatove njegova sina Daria.

Policija je došla i prekinula zabavu jer je na snazi bila zabrana javnog okupljanja.

Njegov sin, Dario Žinić, smjenjen je za nekoliko dana, kad se saznalo za događaj, s pozicije čelnika glinskog Kriznog stožera, dok je ministar unutarnjih poslova najavio kaznu.

„Policija je to okupljanje prijavila, a zbog nepoštivanja epidemioloških mjera predviđena je novčana kazna od 8 000 kuna.” – rekao je tada ministar unutranjih poslova Davor Božinović na novinarsko pitanje.

Župan sada kaže kako nikakvu prijavu dobio nije, a oporbeni vijećnici to smatraju neprimjerenim.

„To je neprimjereno i diskriminirajuće s obzirom da je seljak koji je na traktoru, pokušavajući obraditi zemlju i nije nikoga mogao ugroziti niti s bilo kim biti u kontaktu, dobio prijavu i platio 8.000 kuna kazne. Zato svakako sankcioniran mora biti i župan koji je bio organizator i sudionik okupljanja u društvenom domu, a nekoliko metara dalje ima obiteljsku kuću u kojoj je također mogao organizirati domjenak i okupljanje. Ili će poruka biti da u našem društvu postoje i oni koji su zaštićeni od posljedica svakog zakona.“ – rekao je Milan Brigljević, ispred Kluba HSS-HSP i nezavisnih vijećnika.

Oporba je poslala zahtjev predsjedniku Nacionalnog stožera Davoru Božinoviću da poništi odluku Stožer civilne zaštite Glina o zatvaranju Gradske tržnice Glina.

“Odluku je donio unatoč činjenici da do tada u Glini nije zabilježen ni jedan oboljeli. Time je počinjena velika šteta malim OPG-ima koji proizvode hranu a građane Gline je osudio na kupovinu hrane u trgovačkim centrima koji često prodaju robu iz uvoza i nepoznatog ili slabo poznatog podrijetla. Smatramo da u ova teška vremena za selo u Hrvatskoj a u vrijeme voća i povrća tržnica mora biti otvorena na zadovoljstvo građana i poljoprivrednika.” – ističe oporba koja smatra da Nacionalni stožer treba što prije naložiti otvaranje tržnice u Glini “a ukoliko je potrebno i financijski ili organizacijski pomognete u stvaranju potrebnih uvjeta, kada već grad Glina i Sisačko moslavačka županija o tome ne vode brigu”.

 

Komentirajte