Naslovnica Najave Najave za nedjelju, 26. srpnja

Najave za nedjelju, 26. srpnja

SISAK – “Ljeto na Kupi” će se održati u nedjelju, 26. srpnja na Rokiću, a tema je Afrika.

Ljeto na Kupi je program koji organizira i provodi neprofitna udruga Centar za zaštitu životinja i prirode “Key”. “Ljeto na Kupi” se održava nedjeljom u Sisku a sastoji se od radionice veganskog kuhanja, reciklažnih radionica, yoge na otvorenom, te učenju o raznim kulturama svijeta kroz prehranu i zabavne sadržaje.

Program je besplatan a sastoji se od zajedničkog kuhanja u prirodi, yoge za početnike, te raznih edukativnih i zabavnih aktivnosti smještenih uz obalu Kupe.

PROGRAM:

RADIONICA KUHANJA OD 17:00 DO 18:00 h – molimo zainteresirane za radionicu kuhanja da se prijave putem inboxa stranice ili na mail: centarkey@gmail.com

-> Na radionici kuhanja ćemo raditi tradicionalna afrička jela u veganskoj verziji. Ako ste ikada htjeli naučiti više o raznim kuhinjama svijeta, ovo je prilika!

RECIKLAŽNA RADIONICA OD 18:30 DO 19:00 h

-> izrada hranilica i pojilica za ptice i ostale gradske životinje, saznajte kako prenamjeniti plastiku za nešto korisno!

YOGA NA OTVORENOM OD 19:30 DO 20:00 h

-> Yoga prilagođena za svaki dan i za sve uzraste.

TEMATSKI KVIZ (s nagradom za pobjednike!) OD 20:00 DO 20:30 h

-> “Afrika, to je moj bit…” Kviz se odnosi na hranu, piće, glazbu i zanimljivosti o afričkoj kulturi.

POPRATNI SADRŽAJ:

-> old school društvene igre: čovječe ne ljuti se, država-grad, kartanje…

-> dječji kutak: reciklažna radionica, bojanje, crtanje…

-> knjižnica u prirodi: dođite i čitajte 😀 imamo razne vegetarijanske kuharice te knjige o životinjama, prirodi i vrtlarenju koje možete čitati u parku tijekom programa.

OSEKOVO – Zamjenik župana Roman Rosavec će u nedjelju, 26. srpnja 2020. godine s početkom u 10:00 sati u župnoj crkvi Svete Ane u Osekovu (Trg sv. Ane 4) nazočiti svetoj misi u povodu proslave blagdana sv. Ane. Svetu misu predvodit će sisački biskup mons. Vlado Košić.

GORA – Župan Ivo Žinić će u nedjelju, 26. srpnja 2020. godine s početkom u 11:00 sati u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Gori (Gora 59) nazočiti svetoj misi u povodu blagdana sv. Ane.

STRUGA BANSKA – Župan Ivo Žinić će u nedjelju, 26. srpnja 2020. godine s početkom u 18:00 sati kod Spomen obilježja poginulim braniteljima i civilima iz II. Svjetskog rata i Domovinskog rata te Spomen obilježja poginulim hrvatskim redarstvenicima u mjestu Struga Banska nazočiti obilježavanju 29. obljetnice pogibije trinaest hrvatskih redarstvenika.

Komentirajte