Naslovnica Vijesti Sisak Caritas Sisačke biskupije provodit će projekt “Zaželi” vrijedan 1,875 milijuna kuna

Caritas Sisačke biskupije provodit će projekt “Zaželi” vrijedan 1,875 milijuna kuna

Nakon uspješne provedbe projekta „Caritasovi paketi radosti“, vrijednosti gotovo pet milijuna kuna, Caritasu Sisačke biskupije odobren je i drugi projekt financiran europskim sredstvima.

Tako je u petak 10. srpnja u prostorima Caritasa i pučke kuhinje u Sisku predstavljen projekt „Zaželi – program zapošljavanja žena Caritasa Sisačke biskupije“. Projekt su okupljenima predstavili voditeljica projekta Danijela Švrga, ravnateljica biskupijskog Caritasa Kristina Radić, predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – područni ured Sisak Gordana Šegović i predstavnica Centra za socijalnu skrb u Sisku Mašenka Sekulić, a svoju podršku izrazio je i sisački biskup Vlado Košić. Uz djelatnike, suradnike i volontere predstavljanju je nazočila i novoizabrana zastupnica u Hrvatski sabor Marijana Petir.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.875.319,59 HRK, a sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda u 100% iznosu, od čega su 85% sredstva EU, a 15% sredstva proračuna RH. Uz Caritas partneri na projektu su i Centar za socijalnu skrb Sisak te Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Sisak.

Kako je istaknuto, cilj projekta je osnažiti radni potencijal 20 teško zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja u gradu Sisku te potaknuti njihovu socijalnu uključenost zapošljavanjem u lokalnoj zajednici uz povećanje razine kvalitete života 120 starijih osoba o kojima će skrbiti. Zaposlene žene, pružajući pomoć u kući nemoćnim i starijim osobama, radit će puno radno vrijeme 12 mjeseci, a tijekom projekta bit će i uključene u program osposobljavanja i obrazovanja koji će doprinijeti njihovim mogućnostima daljnjeg zapošljavanja nakon završetka ovog projekta.

Caritas se u ovoj godini prijavio na još nekoliko projekata koji su sada u procesu procjene kvalitete te se nadaju da će realizacijom istih dodatno poboljšati kvalitetu života svojim korisnicima.

(SV)

Komentirajte