Naslovnica Crna kronika Uhićen 28-godišnjak zbog šverca ljudi

Uhićen 28-godišnjak zbog šverca ljudi

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku zaprimilo je kaznenu prijavu Policijske uprave sisačko-moslavačke protiv državljanina Ukrajine (1992.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz članka 326. stavka 2. Kaznenog zakona, nakon čega je osumnjičenik ispitan u državnom odvjetništvu. 

Postoji osnovana sumnja da je 28-godišnji osumnjičenik 5. srpnja 2020. u nakani da se okoristi za točno neutvrđeni novčani iznos, nakon zaprimljenih uputa od, za sada nepoznate osobe, na području Sunje u osobni automobil austrijskih registarskih oznaka, preuzeo više državljana Egipta i Iraka (među kojima je bilo dvoje djece) koji su nezakonito prešli granicu između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. Osnovano se sumnja da ih je smjestio u osobni automobil tako da su ležali jedni na drugima i prevozio ih oko sat vremena u pravcu Siska, čime je ugrozio njihovu sigurnost i doveo u opasnost njihove živote i zdravlje, a kad ga je u mjestu Petrinjci zaustavila policija, otrčao je i pobjegao u smjeru šume, no pronađen je i uhićen 7. srpnja 2020.

Državno odvjetništvo podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Sisku prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od bijega (članak 123. stavak 1. točka 1. Zakona o kaznenom postupku), koji je sudac istrage prihvatio i odredio mu istražni zatvor.

Komentirajte