Naslovnica Vijesti Sisak Krenula izgradnja spoja Komunalne zone i Zvonimirove ulice

Krenula izgradnja spoja Komunalne zone i Zvonimirove ulice

Pored novoizgrađenog reciklažnog dvorišta započela je provedba projekta unaprjeđenja komunalne infrastrukture u Komunalnoj zoni Sisak. Ukupna vrijednost projekta je 4.270.096,64 kuna, od kojih bespovratna sredstva EU iznose 2.654.619,42 kuna.

-Ovim ćemo projektom poboljšati kvalitetu prometne povezanosti, a uz to ćemo približiti našim građanima i druge projekte koji su u ovoj zoni poput Reciklažnog dvorišta Sisak Stari, sportske dvorane Zeleni brijeg koja se gradi i „park&ride“ parkirališta s kojim ćemo uskoro krenuti – naglasila je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Izvođač radova je Zajednica ponuditelja Toni Gale i Ceste Sisak, a stručni nadzor provodit će tvrtka Trasa Adria. Rok za izvođenje radova je 120 radnih dana.

-Očekujemo da se u predviđenom roku izvede potpuno funkcionalna i moderna prometnica sa svom infrastrukturom, a to je odvodnja, nogostup, rasvjeta i naravno prometnica. Dugo smo se pripremali za ovaj projekt i drago mi je što je uz samu aktivnost izgradnje prometnice određeni dio bespovratnih EU sredstava namijenjen i za promociju same Komunalne zone kako bi svi poduzetnici, obrtnici i oni koji posluju u njoj ostvarili svoj poslovni interes i bolje poslovanje, kao i oni koji će tek doći ovdje jer ima još slobodnih mjesta u ovoj zoni – dodala je gradonačelnica.

Projektu Unaprjeđenje komunalne infrastrukture poslovne zone “Komunalna zona” Sisak dodijeljena su bespovratna sredstva u okviru Poziva “Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona“ financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Navedeni projekt je projekt ulaganja u izgradnju prometnice, komunalne i energetske infrastrukture na području Komunalne zone u Gradu Sisku.

Komentirajte