Naslovnica Vijesti Sisak Odobrena sredstva za preuređenje vojarne u Lađarskoj

Odobrena sredstva za preuređenje vojarne u Lađarskoj

Na obali Kupe, zgrada bivše Domobranske vojarne dobit će novi izgled i novu namjenu. Mladi željni stjecanja novih znanja imat će svoj prostor.

Tehnička škola Sisak dobila je krajem prošlog tjedna, odlukom ministrice znanosti i obrazovanja,  48.083.859,43 kuna za financiranje projekta „Regionalni centar kompetentnosti u SMŽ – prema novim i inovativnim znanjima i vještinama“.

Time kreće nova faza projekta, a trebao bi uskoro biti raspisan i natječaj za radove na vojarni. Dodatnih 30 milijuna kuna dobila je Tehnička škola Sisak od Ministarstva regionalnog razvoja s kojim je ravnatelj škole Davor Malović ugovor potpisao u četvrtak u Novskoj.

Glavna  buduća sastavnica vojarne bit će regionalni Centar kompetencija za područje strojarstva i elektrotehnike. Nositelj centra kompetencija je Tehnička škola Sisak u partnerstvu s drugim srednjim školama na području Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije te Grada Zagreba, a u suradnji s visokoškolskim ustanovama i gospodarskim subjektima na području RH, ali i inozemstva.

Komentirajte