Naslovnica Vijesti Sisak Nagrade najuspješnijim autorima video-igara

Nagrade najuspješnijim autorima video-igara

Župan Ivo Žinić, uz kojeg je bio njegov zamjenik Roman Rosavec, je u prostoru tvrtke Destinacijski menadžment Zrin d. o. o. za usluge i turistička agencija u Sisku uručio nagrade najuspješnijim sudionicima natječaja za izradu video-igre šah.

Prvu nagradu, izlet u Park prirode Lonjsko Polje, osvojio je Vladimir Borščak iz Varaždina, drugu nagradu, bike-avanturu na Moslavačkoj gori Ante Odak i Mateo Kovač iz Splita, a treću, kupanje i ručak u Topuskom, Josipa Gruičić iz Kutine. Riječ je o polaznicima edukacije u poduzetničkom inkubatoru PISMO.

„Mi smo svestrana županija, bazirana na mnogo segmenata i želimo u svim područjima napraviti jedan iskorak i mislim da smo u području ICT sektora i videoigara napravili jedan iskorak u našem Poduzetničkom inkubatoru PISMO Novska gdje već četvrti naraštaj polazi edukaciju za izradu videoigara. No sve to ne bi imalo smisla da nije kvalitetnih ljudi, djevojaka i dečki koje dolaze u inkubator i nastoje svojim znanjem i vještinama osmisliti i kreirati nešto novo. Upravo kad je krenula edukacija trećeg naraštaja, a s njom i situacija s koronavirusom zbog koje se edukacije nisu mogle odvijati uobičajeno, htjeli smo ih dodatno motivirati s natječajem za izradu videoigre, u ovom slučaju bio je to šah“. –  rekao je župan Žinić.

Komentirajte