Naslovnica Najave Najave za četvrtak, 25. lipnja

Najave za četvrtak, 25. lipnja

SMŽ – U četvrtak, 25. lipnja, na području cijele Policijske uprave sisačko-moslavačke provoditi će se pojačani 24-satni nadzor korištenja sigurnosnog pojasa.

SISAK – U srijedu i četvrtak održat će se akcije darivanja krvi u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Sisak i Zavoda za transfuzijsku medicinu iz Zagreba.

RASPORED

Četvrtak 25.6.
9 – 12 sati – Društveni dom Rafinerije Sisak A. Kovačića 1.

SISAK – U četvrtak, 25. lipnja 2020., u prostoru Restorana Stari Grad na adresi Obala Tome Bakača Erdoedyja 58, 44000, Sisak od 10:00 do 12:00 sati, Udruga slijepih Sisačko- moslavačke županije (USSMŽ) u partnerstvu s Udrugom slijepih Zagreb i nositeljem projekta Udrugom slijepih Međimurske županije (USMŽ) organizira konferenciju koja će povezati poslodavce u zajednici s nezaposlenim slijepim i slabovidnim osobama koje su
stekle nove kvalifikacije i vještine iz projekta sufinanciranog iz Europskog Socijalnog Fonda (ESF) „Korak Prema Uspjehu“.
Ciljna skupina projekta „Korak Prema Uspjehu“ su nezaposlene slijepe i slabovidne osobe. 12 osoba steklo je kvalifikaciju medicinskih masera, 7 aromaterapije, 6 wellness terapije, 3 njemačkoga kao stranog jezika i 5 engleskoga kao stranog jezika.
Na ovoj konferenciji predstavit će kompetencije i vještine korisnika u projektu kao i poticaje dostupne u Hrvatskoj za poslodavce koji zapošljavaju osobe s invaliditetom.

SISAK – Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček zajedno s ravnateljicom Gradske galerije Striegl Almom Trauber, u četvrtak, 25. lipnja 2020. godine, s početkom u 11.00 sati, biti u Ulici Miroslava Krleže 8, gdje je u tijeku izrada murala na stambenoj zgradi, kojeg izrađuje Boris Bare, a u sklopu ovogodišnjeg Re:Thinka.

Tom prigodom gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i ravnateljica Alma Trauber predstavit će ovogodišnji program Re:Thinka i rezimirati proteklih pet godina, koliko traje ovaj program, koji financira Grad Sisak.

NOVSKA – Društvo hrvatskih književnika, Ogranak Sisačko-moslavačke županije nastavlja ovaj tjedan sa svojom tribinom ”Književni kompas Sisačko-moslavačke županije”. Nakon uvodnih okupljanja održanih u siječnju i veljači te nepredviđene stanke uzrokovane virusom COVID-19, sljedeća tribina održat će se u Novskoj, Ul. Tina Ujevića 2 (DHK, Centar za mlade), u četvrtak 25. lipnja u 18 sati.

Tribina se uz potporu Ministarstva kulture RH odvija u gradovima diljem županije u sklopu programa za razvoj i poticanje publike. Osnovna svrha projekta je upoznati zainteresiranu publiku sa suvremenim književnim kretanjima kroz nastupe etabliranih književnika, integracija i čvršće povezivanje književnih scena različitih gradova u kompaktniju cjelinu, upoznavanje i suradnja aktivnih spisatelja iz svih dijelova županije te privlačenje što većeg broja mladih književnome stvaralaštvu i pisanoj riječi.

Okupljanje će se održati uz pridržavanje svih propisanih mjera nadležnih službi civilne zaštite.

POPOVAČA – Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić će u četvrtak, 25. lipnja 2020. godine, s početkom u 11 sati u Ravniku (Grad Popovača)otvoriti objekt Neuropsihijatrijske bolnice „Dr. Ivan Barbot“ Popovača, Dnevnu bolnicu za oboljele od demencije na dislociranoj lokaciji Ravnik.Nakon toga, s početkom u 12 sati, uslijedit će obilazak zgrada Neuropsihijatrijske bolnice „Dr. Ivan Barbot“ Popovača na kojima traju radovi energetske obnove.

Komentirajte