Naslovnica Sport 10 medalja za JAK na Erste plavoj ligi u Osijeku

10 medalja za JAK na Erste plavoj ligi u Osijeku

Osijek je 18. lipnja bio domaćin kvalifikacija Erste plave lige, natjecanja učenika osnovnih škola od 3. do 6. razreda. Na njemu je nastupilo preko 300 natjecatelja s područja Slavonije, među njima i 14 malih atletičara i atletičarki JAK-a iz Jasenovca (koji su ovoga puta predstavljali i svoje škole).

Posebnost ovog natjecanja je da po dva prvoplasirana idu na Finale Erste lige koje se održava kao uvod u Hanžekovićev memorijal, popularni “Hanžek”.

Ni ovoga puta nisu izostali uspjesi – osvojeno je čak 10 odličja i ostvarena 4 plasmana na finalno natjecanje.

Evo rezultata: Elena Pirc – 3. mjesto u skoku u dalj – 6. razredi. Patrik Krmpotić – 1. mjesto u skoku u dalj i 2. na 600m, Veronika Đilas – 1. mjesto u bacanju kugle, Ljupka Šepović – 2. mjesto na 600m i 3. na 60m – sve kod 5. razreda. Lucija Bilogrević bila je 1. u bacanju vortexa, a Matea Rajić 3. na 60 m kod 4. razreda, dok je Rafael Prelesnk bio 3. na 300 m i skoku u dalj kod učenika 3. razreda.

“Plasmani i rezultati odlični, i ove medalje trebaju biti poticaj za još kvalitetniji rad naših mlađih članova. Nismo nikad do sada imali ovoliko medalja na Erste ligi, a Patrik, Veronika, Ljupka i Lucija predstavljat će nas na velikom finalu u Zagrebu.” – rekao nam je trener Neven Šepović.

Komentirajte