1 C
Sisak
Četvrtak, 28 listopada, 2021

Hackathon rješenje Poslovne inteligencije na kojem rade FINA i Vuk Vuković predviđa koje su tvrtke najugroženije krizom

- Marketing-spot_imgspot_img

[ad_1]

Prije otprilike dva mjeseca na Netokraciji smo pisali o hackathonu EUVersusVirus, koji je organiziran u samo dva tjedna i stvoren kako bi se u kratkom roku došlo do projekata koji koriste tehnologiju u borbi protiv krize i pandemije novog koronavirusa. Jedan od najboljih timova tog hackathona bio je onaj Poslovne Inteligencije s projektom Birdbox koji korištenjem podataka otkriva kojim gospodarskim subjektima najviše treba pomoć u krizi.

Tim Birdbox tako je osigurao nastup na matchathonu, posebnom događaju za najbolje timove natjecanja poput EU VersusVirusa, a njegov je cilj bio upariti projektne timove s potencijalnim partnerima, investitorima i korisnicima (zato se i zove matchathon). Svaki tim je dobio svog matchmakera koji je zadužen za mentoriranje timova i pomoć. Na matchathonu je sudjelovalo 2160 timova u kojima se nalazilo više od 20.000 sudionika iz EU. Birdbox tim je tijekom trajanja odradio niz sastanaka s potencijalnim partnerima, a epiloge ovih priča uskoro očekujemo, budući da se događaj službeno zatvorio 2. lipnja.

Danas o projektu Birdbox i njegovom potencijalu razgovaram s osobama koje iza njega stoje: članovima Birdox tima Davorom Dinjarom i Markom Štajcerom, koji su uz Ivu Sorić, Josipa Puniša, Bernarda Curića i Petra Pejakovića činili tim Birdbox. Marko nakon matchathona kaže da je tim vrlo zadovoljan svime što su na događaju saznali i napravili:

Naš tim je odradio nekoliko zanimljivih sastanaka i prezentirao svoj projekt kroz speed dating sastanke velikom broju sudionika te se nadamo se da ćemo pobuditi dodatan interes za Birdbox projekt i nastaviti s radom na projektu i po završetku Matchathona.

Korištenje podataka za brzu prilagodbu…

[ad_2]

Source link

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti