1 C
Sisak
Četvrtak, 28 listopada, 2021

Zaboravite državni booking portal, bavite se otvaranjem podataka i partnerstvom s booking platformama!

- Marketing-spot_imgspot_img

[ad_1]

U sklopu jučer predstavljenog predizbornog programa HDZ-a našla se i najava uspostave “web booking portala privatnog smještaja s provizijom do 5 posto” koja je odmah naišla na predvidljive reakcije javnosti.

Na žalost, pandemija uzrokovana COVID-19 imala je dugoročne posljedice za turističke zemlje poput Hrvatske tako da već mjesecima vlada strah o propasti turističke sezone o čemu smo već razgovarali na hrvatskom turizmu i turističkim tehnologijama posvećenoj epizodi Netokracija Podcasta.

Rješenja su svakako potrebna, ali čini se da je rješenje jedne od najvećih stranaka inspirirano jednako lošim idejama iz ostatka Europske Unije. Francuska je još u svibnju najavila izradu državnog konkurenta Airbnbu i Bookingu koje je strah da je francuski turizam kroz strane posrednike “izgubio sponu” s turistima

Glavni urednik portala HrTurizam Goran Rihelj za Netokraciju navodi zašto bi u teoriji ovakav portal mogao biti dobra ideja kad bi se radilo o privatnoj inicijativi, imajući na umu realnost ovisnosti hrvatskog turističkog sektora o jednom ili dva booking portala (Booking i Airbnb prvenstveno):

Cijeli turistički sektor je postao preovisan o jednoj booking platformi, a koja pri time uzima preveliku proviziju, kako hotelima tako i iznajmljivačima. Godinama se pitam zašto jedna destinacija u HR nije sama napravila destinacijski booking portal. Tehnologija je tu, dapače, u Hrvatskoj. Čak i Francuska razmišlja o istom. Globalni hotelski brendovi su već prije par godina počeli jačati svoje digitalne odjele i fokusiraju se na direktnu prodaju, kako bi smanjili ovisnost o booking portalima.

Dobro korisničko iskustvo najveća je vrijednost Bookinga i Airbnba

Iako se možda…

[ad_2]

Source link

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti