1 C
Sisak
Četvrtak, 28 listopada, 2021

Žele li biti zaista inovativne, uprave hrvatskih korporacija moraju uložiti u korporativni venture building

- Marketing-spot_imgspot_img

[ad_1]

Kako sam već pisao u prvom nastavku ovog serijala, svijet nakon COVID-19 zahtijeva brzo inoviranje, prilagodbu poslovnih modela, fleksibilnost i agilnost. Upravo u području odgovora na izazove putem inovacija, venture building vidim kao potencijalno rješenje.

Naglasak je na brzini, a venture building organizacije upravo znaju kako najbrže dobiti relevantne uvide u tržište i kako ih iskoristiti za stvaranje nove vrijednosti. Svakim danom identificiramo nove probleme u poslovanju s ozbiljnim posljedicama koji vape za rješenjima. Problemski fokus venture buildera i efikasnost u izvršenju temeljem iskustva, ovdje odgovaraju kao puzzle.

Istovremeno na tržištu imamo velik broj kompanija čije je poslovanje uzdrmano promjenama i zahtijeva prilagodbu postojećih poslovnih modela ili osmišljavanje potpuno novih. Unatoč tome, resursi, tržišna pozicija i specijalizirani know-how samo su neke od vrijednosti na kojima kompanije mogu graditi inovativnu budućnost. Kako im u tome može pomoći agilnost, kreativnost i prilagodljivost poduzetničkih organizacija venture buildinga, pročitajte u nastavku.

Brže ribe jedu one spore

Disrupcija u području inovacija skovana od velikog Clayton Christensena, profesora Harvard Business Schoola, široko je poznat i korišteni termin. Posljednjih godina se disrupcija najčešće nalazila u kontekstu konkurencije koja primjenom inovativnog poslovnog modela mijenja paradigmu vrijednosti na tržištu i bottom-up pristupom osvaja tržišni udio. Stoga čestof čujemo primjere Ubera i Airbnba kao disruptora u području transporta i smještaja. Iz čega proizlaze i šaljive karikature u kojima više velike ribe ne jedu male, nego brže ribe jedu one spore.

Prema…

[ad_2]

Source link

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti