Naslovnica Vijesti Sisak OŠ Komarevo od sada nosi naziv OŠ Ivana Antolčića Komarevo

OŠ Komarevo od sada nosi naziv OŠ Ivana Antolčića Komarevo

Gradsko vijeće je u utorak prihvatilo odluku kojom se mijenja naziv Osnovne škole Komarevo u Osnovna škola Ivana Antolčića Komarevo.

Ivan Antolčić, rođen u Komarevu, bio je svestrani likovni umjetnik koji je svojim radom ostavio trag u Hrvatskoj, ali i izvan njenih granica.

Na inicijativu Vladimira Straže iz Zagreba, prijatelja slikara Ivana Antolčića, a slijedom Prijedloga Školskog odbora Osnovne škole Komarevo o promijeni naziva škole, vijećnici Gradskog vijeća tako su odlučili su da OŠ Komarevo od sada nosi naziv OŠ Ivana Antolčića Komarevo.

„Ivan Antolčić, rođen u Komarevu, bio je svestran umjetnik, dobitnik brojnih nagrada u zemlji i inozemstvu kao i nagrade ULUPUH-a za životno djelo. Po imenovanju škole sve umjetnine iz Ivanovog ateljea u Savskoj prelaze u vlasništvo OŠ Komarevo sa svim pravima. Školski odbor smatra primjerenim nazvati školu po uglednom umjetniku Ivanu Antolčiću čija je vječna ljubav bilo njegovo Komarevo te predlaže osnivaču donošenje konačne odluke.“, stoji u obrazloženju Prijedloga o promjeni naziva Škole.

Komentirajte