26 C
Sisak
Ponedjeljak, 2 listopada, 2023

A. Plenković u Sisku na sjednici Županijskog odbora HDZ-a

Datum:

Marketing

Predsjednik Vlade Andrej Plenković nazočio je u srijedu u Sisku sjednici proširenog Županijskog odbora HDZ-a Sisačko-moslavačke županije nakon čega se osvrnuo na kritike Davora Bernardića koje su upućene s današnje konferencije za novinare u SDP-u i u kojima ga je prozvao na pritisak na DORH “kojeg tjera na SDP kako bi se zaboravile HDZ-ove afere”.

“Nisam pratio njegovu pressicu, ali dobro se sjećam njegova nastupa kada je bila rasprava o glavnoj državnoj odvjetnica. Čuo sam i predsjednika Republike. Mislim da bi se o tome trebali zapitati. Državno odvjetništvo i policija potpuno su neovisni u obavljanju svog posla”, kazao je Plenković, a prenijela N1 televizija.

“On se svojim izjavama diskvalificirao za bilo kakvu ozbiljniju dužnost u svom ovom mandatu kao tzv. lidera oporbe”, dodaje.

Kaže kako je legitimno od oporbe da u načelu govori što god hoće jer se, tvrde, tako ponašaju cijeli mandat.

“Podsjetimo ćemo da su oni zadužili Hrvatsku za 70 milijardu kuna, podsjetit ćemo da smo mi nakon njihova mandata vlada koje je osigurala javni rast. Pandemija covida u kojoj smo mi srećom upravljali zemljom, reagirali učinkovito. Tada su prvi put naši građani u realnom vremenu pratiti kako se naša Vlada snalazila u krizi koja je pogodila i druge zemlje. Mi smo zaštitili tada zdravlje, a istodobno i stali iza hrvatskog gospodarstva. Samo ovdje u Sisačko-moslavačkoj županiji bilo je više od dvije tisuće zahtjeva, 67 milijuna kuna isplaćeno je naknada, a tek slijedi isplata za svibanj. istaknuo je Plenković.

“Hrvatska je ovdje zato što mi upravljamo, a ne SDP i gospoda iz oporbe”, dodao je.

O aferi Vjetroelektrane kaže kako je važno da se cijela priča raščisti do kraja. “Stranka i šibensko kninski HDZ su poduzeli korake”, rekao je.

O memorandumu o razumijevanju kojeg je supotpisao ministar Ćorić rekao je kako tu ne vidi ništa sporno. “To su objavili i objasnili i INA i Janaf. Važno je da se najavljuju i investicije ovdje u Ini. Mislim da će HDZ dobiti povjerenje ovdje u Sisačko-moslavačkoj županiji”, kazao je Plenković.

O izbornim listama je rekao kako još nisu gotove. “Mi ćemo liste predavati 15. ili 16. lipnja, kad budu usvojene, bit će usvojene na Nacionalnom vijeću.”, rekao je premijer.

Marketing
Marketing
Marketing

Možda vas zanima...

Održana prezentacija stambenih objekata POS-a u Sisku

Za obitelji koje se nalaze na revidiranoj listi reda...

HDZ SMŽ o ukidanju prireza, a evo i koliko će građani uštedjeti

Nakon saborskog usvajanja paketa poreznih zakona, čelnici HDZ-a Sisačko-moslavačke...

Veleposlanik Australije posjetio Sisak

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček primila je u nastupni posjet...

Rotary klub Sisak obiježava Dan srca na Ciglarskoj grabi

Rotary klub Sisak i ove godine organizira akciju Dan...