Naslovnica Iz drugih medija Netokracija Jesu li “koronabotovi” probudili uspavano tržište digitalnih asistenata?

Jesu li “koronabotovi” probudili uspavano tržište digitalnih asistenata?

[ad_1]

Combis je u AI vode ozbiljnije krenuo prije dvije godine, priča mi Marko Ćorić, stručnjak za razvoj poslovanja Combisa u području AI tehnologija s kojim sam imala priliku razgovarati o procvatu chatbotova u vrijeme epidemije, a koji su već za svoj prvi koronabot imali pripremljen teren, radeći na internim chatbot rješenjima:

Od svih tehnologija prožetih umjetnom inteligencijom, chatboti su trenutno najfunkcionalniji i najjednostavniji za implementaciju i zato je jedan od naših fokusa i bio chatbot.

Combis je u realizaciji chatbot rješenja udružio snage s hrvatskim startupom Erato, poznatim po tehnologiji EratoExpert koja se bavi razumijevanjem prirodnog jezika. Eratovo iskustvo u izradi same NLP (Natural language processing) tehnologije za hrvatski jezik i razvoju chatbot platforme te veliko iskustvo Combisa u razumijevanju potreba poslovnih korisnika i izrade poslovnih rješenja, rezultiralo je idejom o stvaranju novih proizvoda i vrijednosti za poslovne korisnike. No, prvo je razvijena VITA, Combisova konverzacijska AI virtualna pomoćnica za automatizaciju korisničkih upita, koju u Combisu trenutačno koriste za informiranje zaposlenika odnosno dodatno snalaženje unutar njihovog vlastitog rješenja za intranet, Digital Workplace platforme.

U Combisu su se od početka usmjerili na razvoj enterprise chatbota.

COVID-19 otvara novi (chatbot) razgovor

Situacija se od početnog zanosa na globalnom chatbot tržištu ponešto ohladila zadnjih godina. Istina, bujala su rješenja u u različitim sferama poslovanja i života, ali izostala je korisnička aktivnost – da ljudi zbilja imaju naviku razgovarati s chatbotom koji im viri iz kuta programa ili preglednika. No, onda je došla izolacija….

[ad_2]

Source link

Komentirajte