Naslovnica Vijesti Sisak Stranka s Imenom i Prezimenom predstavila se u Sisku

Stranka s Imenom i Prezimenom predstavila se u Sisku

Članovi Stranke s Imenom i Prezimenom boravili su prije koji dan u Sisku gdje su se obratili medijima. 

„Ovo nisu izbori nego je ovo referendum hoće li Hrvatska opstati. Mi nismo tipična stranka, nismo niti blizu nalik drugima, svjesni smo naših različitosti no unutar njih dobro surađujemo jer smo pronašli što nam je zajedničko, a to su promjene državnog ustroja kojima možemo našim građanima osigurati bolji životni standard i pravedniju državu.” – rekla je Dalija Orešković dodavši kako će se prava promjena i snažan korak prema naprijed dogoditi tek nakon što se dogodi promjena sustava vrijednosti u čitavom društvu.

U Sisku su predstavilis voje nove članove, predraga Sekulića i  Ivanu Krčelić. Sekulić je govorio o činjenici transportiranja sirove nafte s hrvatskih naftnih polja na preradu u MOL-ove rafinerije u Mađarskoj i Slovačkoj kao posljedice vrlo netransparentnog memoranduma i još netransparentnijoj cijeni iste te nafte. Ocijenio je to izdajom nacionalnih interesa.

Ivana Krčelić naglasila je kako je njihov cilj prvenstveno promoviranje i rad kroz mandat za korist svoje lokalne zajednice navodeći primjere dosadašnjih zastupnika čiji se glas u Saboru nije uopće čuo “a kamo li da su, bar, pokušali poduzeti nešto za boljitak svoje lokalne zajednice koja ih je birala”.

Vlado Lendvaj, profesor i matematičar iz Popovače, te predsjednik Hrvatskog saveza informatičara govorio je o uspjesima hrvatskih učenika na svjetskim natjecanjima iz informatike i znanja općenito zalažući se za promjene u obrazovnom sustavu po hrvatski prikladnim programima.

Komentirajte