Naslovnica Sport Nogomet Nova oprema za omladinski pogon Nogometnog kluba Metalac

Nova oprema za omladinski pogon Nogometnog kluba Metalac

Predstavnik C.I.O.S. grupe Boro Mioč i predsjednik Nogometnog kluba Metalac podijelili su u petak opremu članovima omladinskog pogona ovog nogometnog kluba iz Capraga.

„Uz pomoć C.I.O.S. grupe smo ove godine uštedjeli i uložili oko 35.000 kuna u opremu omladinskog pogona i seniore. Dakle, radi se o oko 55 sportskih torbi, 20 ruksaka i 60 kompleta dresova i 50 kompleta trenirki. Ukupna cifra je sa štampanjem. Sada sve kategorije imaju isti dres. Ovo je prvo veće ulaganje u opremu omladinskog pogona koju ćemo sada nastojati svake godine obnavljati.“ – rekao je Zoran Sertić napomenuvši kako se ova uprava kluba od samog dolaska odlučila koncentrirati na omladinski pogon.

„Zatekli smo bili takvo stanje da ga maltene nije ni bilo, imali smo dvije prave potpune kategorije koje su mogle nastupati, a ostalo se krpalo. Sada smo kroz dvije godine došli do toga da imamo 30-ak prstića, 20-ak limača, 15-ak mlađih i 18 starijih pionira, a kadeta i juniora zajedno imamo 31. Tako da možemo bez problema sada ići u rang natjecanja gdje posebno nastupaju kadeti, a posebno juniori, ali to ovisi o odlukama Saveza jer su sve lige mladeži i seniora proglašene završenima i neće se nastaviti. Od 2009. Metalac nije imao prvaka u kategoriji i sada su juniori prvaci županije u svojoj kategoriji. Po plasmanu osvajaju prijelaz u regiju, ali obzirom na skraćivanje sezone vidjet ćemo što će biti.“ – napominje predsjednik kluba istaknuvši kako do svega toga ne bi došlo bez sinergije Metalca, Grada Siska, CIOS grupe i roditelja, a kupovina stadiona od strane Grada je bila važan dio za napredak kluba.

C.I.O.S. grupa je dugogodišnji sponzor Metalca, a ukupno za donacije daju oko dva milijuna kuna godišnje.

„C.I.O.S. grupa je ovdje već 20 godina i krzo to vrijeme pokušavamo biti mala kap u slapu događanja bilo koje vrste. U NK Metalac smo prisutni već duži niz godina, pokušavamo pomoći da se u ovom dijelu grada nešto kvalitetno događa, na što je moguće višoj razini. U sedam naših tvrtki ovdje stotinjak radnika zarađuje svoju plaću i imamo potrebu da sudjelujemo u događanjiam i pomognemo. Kad god treba mi ćemo dati svoj dio. Svi mi, sve firme koje djeluju ovdje, trebaju se okrenuti dvorištu u kojem rade i djeluju, da ga probamo urediti, da sudjelujemo u uređenju, a ovi klinci ovdje su nagrada svima koji sudjeluju u ovome.“ – rekao je Boro Mioč najavivši i nove investicije i nova zapošljavanja C.I.O.S. Grupe u Sisku.

„ I prije smo mi bili ovdje no čini se da je ova uprava sasvim sazrela. Predsjednik Sertić je sa svojom ekipom okupio neopterećenu ekipu i svatko tko želi dobro ovom klubu je dobrodošao. To se pokazuje kao ispravan put, ovo su mladi ljudi kojima su jedino bitni klinci i zbog njih to funkcionira ovako dobro. Dobra uprava je za to zaslužna.“ – dodao je Mioč.
Treninzi NK Metalca su počeli ovaj tjedan, po uputama HZJZ-. Novi članovi, kazuju u klubu, se uvijek mogu javiti.

„Imamo nove prostorije, trenere koji se školuju i omladinski pogon sada na jednoj skroz drugačijoj razini.“ – zaključuje Zoran Sertić.

Komentirajte