Naslovnica Vijesti Sisak Predrag Sekulić, Ivana Cindrić i Vlado Lendvaj u Stranci s Imenom i...

Predrag Sekulić, Ivana Cindrić i Vlado Lendvaj u Stranci s Imenom i Prezimenom

Stranka s Imenom i Prezimenom predstavila je u nedjelju dio svojih članova, koji su naveli kako bi u zdravstvu ubrzali liste čekanja, smanjili broj jedinica lokalne samouprave i suzbili korupciju prevencijom.

Među novim članovima su i bivši sisački MOST-ovci Predrag Sekulić i Ivana Cindriće te Vlado lendvaj iz Popovače.

Prvi se novinarima na Europskom trgu obratio predsjednik stranke Ivan Kovačić, koji je naglasio da predsjednik i Predsjedništvo stranke imaju samo formalnu narav te da u njihovoj stranci glavnu riječ vode programska tijela i njihovi članovi.

“Snaga je u stručnim, običnim ljudima koji kod nas čine programska tijela”, kazao je Kovačić, inače bivši član Mosta i bivši potpredsjednik vlade i ministar uprave.

Najavili su zalaganje za smanjenje broja jedinica lokalne samouprave, s postojećih 555 na 111 kao i ukidanje županija.

Voditeljica odbora za upravu i pravosuđe Dalija Orešković naglasila je probleme u pravosudnom sustavu, a najavila je da u svojoj strategiji suzbijanja korupcije ima teritorijalni preustroj, kao i izmjenu izbornog zakona.

Rekli su kako na dosadašnjoj političkoj sceni “nažalost nema puno prirodnih partnera s kojima bi oni mogli koalirati, ali samo ako će ta suradnja biti u interesu države i naroda”.

Komentirajte