6 C
Sisak
Srijeda, 27 listopada, 2021

U travnju 5,3 posto više nezaposlenih na sisačkom području

- Marketing-spot_imgspot_img

Nezaposlenost na širem području Siska i Banovine, kojeg pokriva sisačka ispostava Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, u travnju je porasla za 5,3% u odnosu na ožujak. Nezaposlenih je 6.546 osoba, što je 330 osoba više nego prošlog mjeseca. U odnosu na isto vrijeme lani, broj nezaposlenih je veći za 186 osoba ili 2,9%.

Tijekom proteklog mjeseca u evidenciju nezaposlenih na sisačkom zavodu prijavile su se 632 osobe, od čega je 615 do tada imala posao, a većina je prestala raditi zbog isteka ugovora na određeno. Istovremeno je 176 osoba dobilo posao. Na određeno vrijeme njih 158 a na neodređeno 18 osoba.

Ukupno su tijekom travnja prijavljena 64 slobodna radna mjesta i to većinom za inženjere, tehničare i srodna zanimanja, za uslužna i trgovačka zanimanja te za zanimanja u obrtu i pojedinačnoj proizvodnji. Prošlog su mjeseca na sezonskim poslovima na moru, u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane zaposlena 2 radnika iz evidencije Područnog Ureda Sisak.
U programe aktivne politike zapošljavanja tijekom 2020. godine, novouključeno je 168 osoba i to u potpore za zapošljavanje 32, potpore za samozapošljavanje 11, obrazovanje nezaposlenih 125 osoba.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti