Naslovnica Vijesti Kultura Sisački muzej prikuplja dječje radove za izložbu ”Ljubav prema znanju” uz Međunarodni...

Sisački muzej prikuplja dječje radove za izložbu ”Ljubav prema znanju” uz Međunarodni dan muzeja

Međunarodni dan muzeja, koji se obilježava 18. svibnja, održat će se i ove godine, ali u skladu s preporukama i ograničenjima vezanim uz pandemiju virusa Covid-19.

Gradski muzej Sisak i Info-centar industrijske baštine Holandska kuća moći će se posjetiti bez naplate ulaznice, a za sve posjetitelje smanjili su cijene svih publikacija u izdanju Gradskog muzeja Sisak za 50%.

Kao i dosadašnjih godina, Gradski muzej Sisak se uključio i u aktivnosti vezane uz edukativnu akciju Sekcije za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju Hrvatskog muzejskog društva čija je ovogodišnja tema „Ljubav“.

Naziv pod kojim se Gradski muzej Sisak uključuje u akciju je ”Ljubav prema znanju”, a zbog novonastale situacije uzrokovane virusom Covid-19 provest će se na nesvakidašnji način.

Iako naši najmlađi korisnici nisu bili u mogućnosti posjećivati muzeje, znamo da su i u svojim domovima bili jako kreativni te izradili mnoštvo radova.

Stoga iz Muzeja sve pozivaju da im pošalju radove svojih mališana kako bi ih mogli predstaviti javnosti putem izložbe, prvo na Internet i Facebook stranici Muzeja, a nakon toga i u muzejskim prostorima. Tema nije određena, važno je samo da su se djeca zabavljala i uživala stvarajući svoj rad!

Radove možete dostaviti u digitalnom obliku na marijan.bogatic@muzej-sisak.hr ili osobno u Gradski muzej Sisak, Ulica kralja Tomislava 10 u Sisku, od ponedjeljka do petka od 7,30 do 15,30 sati. Prikupljanje radova će se provoditi od 18. svibnja do 18. lipnja 2020.

Komentirajte