Naslovnica Vijesti Sisak Duga staklenici donirali Sisku 1000 vizira – podijelit će se obrtnicima i...

Duga staklenici donirali Sisku 1000 vizira – podijelit će se obrtnicima i ugostiteljima

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček primila je vrijednu donaciju od lokalne tvrtke Duga staklenici s kojom Grad Sisak već godinama ima odličnu partnersku suradnju. U vrijeme trajanja restrikcija 1000 vizira za zaštitu lica, koje je Gradu donirao predstavnik tvrtke Miljenko Vignjević, predstavljaju značajnu pomoć za sve one koji ponovo počinju raditi u skladu s epidemiološkim preporukama. Grad je vizire dodijelio prvenstveno vozačima Auto prometa Sisak te će ih koristiti i sve sisačke tvrtke koje se bave uslužnom djelatnosti, poput ugostitelja te frizera i kozmetičara.

Tvrtka Duga staklenici je u Prelošćici započela s proizvodnjom 2014. godine. Staklenici danas zapošljavaju ukupno 32 ljudi od kojih gotovo svi dolaze iz Siska i susjednih općina. Svoje proizvode plasiraju pod tržišnom markom Bakin vrt. Godišnje se u Prelošćici proizvede 1500 tona grapolo rajčice prve klase, koje se na tržište plasiraju preko najvećih trgovačkih lanaca poput Konzuma, MiP-a i Metroa. “Vrijedni zaposlenici, dobra lokacija proizvodnje i kvalitetna tržišna strategija omogućila nam je da do sada opstanemo u teškim uvjetima za hrvatsku poljoprivredu.”, kazao je Miljenko Vignjević.

Viziri za zaštitu lica, što je bila donacija tvrtke Duga staklenici Gradu Sisku, bit će podijeljeni svim sisačkim poslovnim subjektima koji obavljaju uslužne djelatnosti poput frizera, kozmetičara i pedikera te ugostitelja, a kojima je do sada bio onemogućen rad zbog epidemije koronavirusa. Viziri će se moći preuzeti od četvrtka, 30. travnja na dalje u prostorijama gradske uprave (Rimska 26, Sisak) svaki radni dan, od 9 do 14 sati. Vizire mogu podići vlasnici obrta koji uz sebe moraju imati obrtnicu i obrazac JOPPD čime se dokazuje broj zaposlenih u tvrtki. Naime, svaki vlasnik preuzet će onoliko vizira koliko ima zaposlenih.

(sisak.hr)

Komentirajte