3 C
Sisak
Petak, 19 travnja, 2024

Detalji pokušaja ubojstva kod Lekenika, počinitelj i dalje u pritvoru

Datum:

Marketing

Dežurni zamjenik županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku je 19. travnja 2020. proveo dokaznu radnju ispitivanja hrvatskog državljanina (1963.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi članka 34. Kaznenog zakona, kazneno djelo tjelesne ozljede iz članka 117. stavak 2. u svezi stavka 1. KZ-a i kazneno djelo prijetnje iz članka 139. stavak 2. i 3. KZ-a. 

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku je 20. travnja 2020. donijelo rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika.
Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 17. travnja 2020. oko 15,00 sati u dvorištu kuće u jednom mjestu u okolici Siska, pod utjecajem alkohola (oko 1,86 promila alkohola u krvi), prvo pogrdnim riječima vrijeđao 82-godišnju majku, a potom joj, u cilju da ju ozlijedi, udarcima rukom nanio tjelesne ozljede po glavi (hematomi), te zaprijetio ako će zvati policiju što je kod nje izazvalo osjećaj straha i nesigurnosti za vlastiti život.

Osnovano se sumnja i da je istog dana oko 18,30 sati u dvorištu kuće, pod utjecajem alkohola, primijetivši susjeda s kojim od ranije ima narušene odnose, u cilju da ga usmrti, došao u dvorište s kromiranim pištoljem nepoznate marke u ruci, i zaprijetio mu da će ga ubiti ispalivši jedan hitac kojeg je susjed izbjegao bijegom preko dvorišta i bacanjem u jaraka, no kad se pridigao i počeo bježati, okrivljenik je ispalio još jedan hitac prema njemu, ne pogodivši ga.

Nakon opisanog događaja, okrivljenik je, osnovano se sumnja, prišao bratu i udario ga lijevom rukom u predjelu lica, a kad je ovaj htio uzvratiti udarac, zaprijetio mu je da će ga ubiti pištoljem kojeg ima u ruci, što je kod brata izazvalo osjećaj straha i nesigurnosti za vlastiti život.

Nakon provedenog ispitivanja, sucu istrage Županijskog suda u Sisku podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku) i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage prihvatio je prijedlog te je okrivljeniku odredio istražni zatvor na temelju predloženih zakonskih osnova.

Možda vas zanima...

U Galdovu pokušali provaliti u bankomat

Policija je objavila kako se traga za nepoznatim počiniteljem...

Na području Novske kod muškarca našli 97,2 grama marihuane

U petak, 12. travnja u poslijepodnevnim satima, policijski su...

NOVSKA: U improviziranim laboratorijama dvojica muškaraca uzgajali indijsku konoplju

U subotu, 12. travnja, na novljanskom području, po nalogu...

Tijekom vikenda policija spriječila dva slučaja krijumčarenja stranih državljana

Na području nadležnosti Policijske uprave sisačko-moslavačke, policijski službenici koji...