9 C
Sisak
Petak, 29 ožujka, 2024

Verbalni okršaj dožupana Rosavca i petrinjskog gradonačelnika

Datum:

Marketing

Na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije, načelnik Stožera Roman Rosavec osvrnuo se na otvoreno pismo koje je Stožeru uputio petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović u kojem je ponudio da Grad Petrinja financira otvaranje i opremanje Laboratorija Zavoda za javno zdravstvo naše županije u kojem bi se obavljala testiranja na COVID-19.

„Pozdravljam dobru volju svih onih koji su se voljni aktivno uključiti u obavljanje određenih aktivnosti i određenih procesa, samo ih molim da ne trebamo komunicirati putem medija jer ovaj Stožer je otvoren za bilo koji oblik suradnje i da se gospodin gradonačelnik obratio nama, sigurno bismo ga informirali o aktivnostima i koracima koje smo do sada poduzeli i mogućnosti uključivanja kako Grada Petrinje, tako i svih naših jedinica u rješavanju ovog problema“, rekao je Rosavec.

Stoga je pozvao na suradnju te je istaknuo kako smatra da nije baš prikladno u ovim trenutcima, kroz medijska istupanja i otvorena pisma, ostvarivati tu suradnju. „Želim istaknuti da ulažemo goleme napore kako bi nadopunili tu opremu, kako bismo Laboratorij opremili sa svim adekvatnim sredstvima, opremom i ljudstvom kako bi on počeo što prije i bio u mogućnosti raditi testiranja, koja dakako neće biti samo kao što to gradonačelnik Petrinje misli za građane Petrinje, već će to biti za sve građane Sisačko-moslavačke županije, a po potrebi i za sve ostale iz okolnih županija“, istaknuo je Rosavec.

Na ove izjave je reagirao petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović. 

“Dožupan namjerno obmanjuje javnost iznoseći neistinu. Žalosno je da u svom istupu dožupan Rosavec , kao čelnik županijskog stožera Civilne zaštite proziva moj način komuniciranja, a samu problematiku opremanja zaštitnog kabineta laboratorija u Petrinji stavlja u drugi plan. Smatram da je manje važan način komunikacije, preko medija ili direktno, ako su nam namjere iskrene i imaju za cilj građanima osigurati određenu zdravstvenu uslugu. Već sam i ranije , na tiskovnoj konferenciji stožera Civilne zaštite Grada Petrinje prije desetak dana govorio o namjeri da Grad Petrinja iz svog proračuna financira opremanje laboratorija u Petrinji.

Epidemija COVID-19 nikom ne dopušta polovična rješenja.
Ako u Petrinji već imamo uređaj na kojem bi mogli obavljati testiranje na koronavirus, a nedostaje zaštitni kabinet, ne vidim razloga da Grad Petrinja ne ponudi financirati njegovo uređenje.
Tim više što struka ističe da će u skoroj budućnosti biti potrebno napraviti veliki broj testiranja .

Dožupan Rosavec namjerno obmanjuje javnost iznoseći neistinu da ja želim laboratorij uredi samo za Petrinjce. To je vrlo nekorektno, tim više što u donacijskom pismu jasno piše “ Time bi osigurali uvjete za testiranje ne samo građana Petrinje, već i Sisačko moslavačke županije, što bi svakako pomoglo u borbi protiv epidemije na području naše županije”.

Javnosti je dobro poznato da sam i do sada, kao gradonačelnik i saborski zastupnik, progovarao o temama važnim , ne samo za Petrinju, već za cijelu żupaniju , o kojima su i županijski čelnici vrlo često šutjeli .
U medijima i za saborskom govornicom iznosio sam problematiku odlaganja radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori, devastiranja šuma, izgradnje autoceste , imovine osoba doseljenih iz BIH, samostalne bolnice za plućne bolesti i palijativu koja bi zbrinjavala bolesnike, ne samo iz naše županije, već i šire ( jer takva postoji samo u Klenovniku!)

Vrijeme epidemije COVID -19 traži odgovorno ponašanje, solidarnost i brze reakcije svih. Grad Petrinja i dalje stoji kod svoje namjere da financiramo opremanje zaštitnog laboratorija upravo u Petrinji, gdje postoje najbolje predispozicije , a moja suradljivost u tom dijelu nije niti smije biti upitna.” – ističe Darinko Dumbović.

Možda vas zanima...

GALERIJA: Proglašeni su najbolji sportaši županije za 2023. godinu

U organizaciji Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije...

Otvorena obnovljena zgrada Srednje škole Glina

Otvorena je zgrada Srednje škole Gline na kojoj je...

Most: “NE Vujnovcu i njegovoj spalionici otpada u Kutini”

Zastupnik Mosta Zvonimir Troskot te vijećnice Mosta Ljiljana Lampert...