Naslovnica Vijesti Sisak Donacije OTP banke i INA-e za sisačku bolnicu

Donacije OTP banke i INA-e za sisačku bolnicu

OTP banka d.d. donirala je dodatnih 1,4 milijuna kuna bolnicama u raznim krajevima Hrvatske, za pomoć u suočavanju s izvanrednim mjerama u borbi protiv Covid-19 virusa.

Donacijom od po 200 tisuća kuna općim bolnicama u Zadru, Šibeniku, Splitu, Dubrovniku, Osijeku, Sisku i Puli nastoji se pomoći svim zdravstvenim djelatnicima i bolnicama u nabavci nužnih materijala i opreme.

Bolnice će sredstva iskoristiti za nabavku respiratora, zaštitne opreme, kreveta i svega ostalog što im je trenutno najvažnije i najhitnije za nastavak njihovog hvalevrijednog rada u zaštiti našeg zdravlja.

Kako bi pomogla iznimne napore zdravstvenih djelatnika INA je donirala po 250.000 kuna Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević i Domu zdravlja Primorsko-goranske županije. Općoj bolnici dr. Ivo Pedišić Sisak i Crvenom križu donirano je po 100.000 kuna. Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra te Hrvatskom zavodu za hitnu medicinu donirano je po 50.000 kuna.

Donacije će, dodaju, biti iskorištene za nabavu zaštitne zdravstvene opreme, medicinskog materijala, uređaja i sredstava za dezinfekciju te medicinsku opremu i uređaja potrebnih za skrb o bolesnicima te za lakšu organizaciju rada hitnih službi.

Komentirajte