Naslovnica Korona virus Obustavljene narudžbe za prve preglede u bolnici, uvedena trijaža i u Dom...

Obustavljene narudžbe za prve preglede u bolnici, uvedena trijaža i u Dom zdravlja Sisak

U Općoj bolnici Dr.Ivo Pedišić Sisak do daljnjega su obustavljene narudžbe na prve preglede, kontrolne preglede i dijagnostičke pretrage, osim u slučaju ako se radi o prvoj postoperativnoj kontroli, kontroli trudnice, obradi onkoloških bolesnika i/ili obradi kod sumnje na malignu bolest i ukoliko se radi o pacijentu s hitnim stanjem ili pacijentu koji je upućen od strane liječnika epidemiologa.

„Ukoliko dolazite u Opću bolnicu Sisak, jedini ulaz za pacijente je ulaz iz ulice Josipa Jurja Strossmayera, jer svi pacijenti nužno moraju proći kroz trijažne šatore, upravo sa svrhom sprečavanja širenja epidemije velikih razmjera“, poručuju iz sisačke Opće bolnice te dodaje kako do daljnjega, obzirom na epidemiološku situaciju, primaju samo hitne i neodgodive pacijente. Za sve dodatne informacije možete nazvati pozivni centar Opće bolnice Sisak od 8 do 16 sati ili bolničku centralu na broj 044/553-100.

Također iz Bolnice dodaju kako sve osobe koje dolaze u sisačku Bolnicu moraju proći postupak trijaže od strane stručnih i ovlaštenih djelatnika. „Zbog pojačane kontrole ulaska u bolnicu i očekivanog nastanka gužvi, mole se pacijenti da, ukoliko je moguće, odgode dolazak u Bolnicu do prestanka protuepidemijskih mjera“, dodaju iz sisačke Opće bolnice.

I Dom zdravlja Sisak prešao je na novi način rada. Svi ulazi su zatvoreni, osim glavnog ulaza na kojem medicinske sestre rade trijažu akutnih i hitnih pacijenata. Svi liječnici obiteljske medicine, dentalne medicine, specijalisti ginekolozi, specijalisti pedijatri, radit će u svom redovitom radnom vremenu i prihvaćati samo hitne i akutne pacijente te odgovarati na telefonske pozive.

Iz sisačkog Doma zdravlja ujedno mole pacijente da u Dom zdravlja dolaze isključivo u hitnim situacijama zbog zabrane okupljanja i prevencije mogućeg širenja koronavirusa. „U slučaju potrebe, molimo telefonski kontaktirajte ordinacije svojih izabranih liječnika“, poručuju iz sisačkog Doma zdravlja.

Komentirajte