6 C
Sisak
Srijeda, 27 listopada, 2021

Klubovi vijećnika Mosta i HSS-HSP traže ostavku župana Žinića

- Marketing-spot_imgspot_img

Vezano uz subotnji događaj o čemu više možete pročitati ovdje reagirala je oporba u županisjkoj skupštini. Priopćenje kluba vijećnika Mosta te HSS-HSP prenosimo u cijelosti.

“Suočeni s najvećim prijetnjama opstojnosti države i naroda od Domovinskog rata, u trenucima kada građani ponovo pokazuju solidarnost, spremnost na suradnju i odricanje, ti isti građani doživljavaju ponižavanje i obezvrjeđivanje od onih koji bi najviše trebali voditi brigu o sigurnosti i poštovanju mjera.

Dok se građani odriču, dok gospodarstvo trpi ogromne štete, dok nam je glavni grad pogođen elelmentarnom nepogodom, dok nam građani susjednih zemalja od kojih smo s nekima bili u ratu, izražavaju solidarnost i potporu u nevoljama koje su nas snašle, naš župan Ivo Žinić i njegov sin Dario Žinić (koji je dogradonačelnik Gline i dojučerašnji predsjednik Kriznog stožera Gline) organiziraju dernek, pokazujući da pravila, obveze i upute vrijede za građane, ali ne vrijede za njih.

Dok većina političkih aktera više ne razmišlja o političkim borbama, već o tome kako se uključiti i pomoći potrebnima, kako prebroditi ovu veliku krizu uz što manje posljedice, dok odajemo priznanja našem ministru zdravstva Viliju Berošu zbog njegove stručnosti i profesionalnosti i našim institucijama koje su na vrijeme poduzele niz mjera koje će nas vjerojatno spasiti katastrofe, dok neki gradonačelnici i načelnici poduzimaju mjere da građani i službe budu opskrbljeni zaštitnim sredstvima i opremom kojih nema dovoljno, župan Ivo Žinić nam svima šalje poruku „Quod licet Iovi non licet bovi“ (Što je dopušteno Jupiteru nije ………).

Nakon što je do sada bahato i sustavno kršio sva pravila političkog ponašanja, ukinuo demokratske procese u županiji, bio sudionik mnogih neprihvatljivih radnji, sukoba interesa i afera, sada se zaista pokazao svima u pravom svjetlu. Poslao nam je poruku da u ovoj županiji ima dvije vrste ljudi. Ona koja mora slušati, žrtvovati se, solidarizirati se s drugima na jednoj strani i on i njegova kasta nedodirljivih na drugoj. Njih se ne dotiču zakoni, institucije i pravila. Jer oni su iznad toga.

Izgleda da se pravna država izgubila u bespućima povijesne zbiljnosti, kada građani moraju trpjeti ovakva drska ponašanja koja uglavnom prolaze bez posljedica. Dario Žinić je smijenjen s mjesta predsjednika kriznog stožera, ali postupak župana Ive Žinića nije detaljnije preispitivan.

Da smo moralno društvo gdje ne postoje jednaki i jednakiji, župan bi sam dao ostavku jer ovo je samo jedna u neprekinutom nizu afera. Ovako to moramo tražiti mi.

Zahtijevamo da župan podnese ostavku, da njegova stranka HDZ preuzme političku odgovornost za ponašanje svog župana i spasi građane Sisačko moslavačke županije od ponašanja ovog čovjeka koji je za županiju jednak elementarnoj nepogodi.” – stoji u priopćenju klubova vijećnika županijske Skupštine MOST-a i HSS-HSP.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti