Naslovnica Korona virus PONEDJELJAK – Nema novoobljelih od koronavirusa u SMŽ!

PONEDJELJAK – Nema novoobljelih od koronavirusa u SMŽ!

U Sisačko-moslavačkoj županiji, u odnosu na stanje od nedjelje, nema novooboljelih od koronovirusa.

U izolacijskoj jedinici Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak smješteno je 5 pacijenata od kojih su kod tri pacijenta laboratorijske pretrage na novi koronavirus odranije pozitivne. Riječ je o Petrinjcu, prvooboljelom u županiji, kod kojeg će se u utorak prvosti dodatni test obzirom je prije nekoliko dana bio negativan. Ukoliko i drugi bude negativan bit će pušten kući.

Druga dva pacijenta u bolnici su Siščani koji su se zarazili na putovanju u Španjolskoj.

Čevrti oboljeli, liječnik sa Odjela kirurgije sisačke bolnice, i dalje je na kućnom liječenju. On je, utvrđeno je, ostvario veći broj socijalnih kontakata, te su 43 osobe stavljene pod zdravstveni
nadzor tipa samoizolacije u kući.

U nedjelju je uzeto 16 uzoraka za laboratorijsku pretragu na novi
koronavirus i svi su nalazi negativni. Danas je ponovno uzeto i poslano na pretragu 16 uzoraka.

Jučer je provedena dezinfekcija parkirališnog prostora za kamione Novska jug i Novska sjever. Obavljene su dezinfekcije u karanteni za vozače u Brezovici.  Obavlja se edukacija o dobroj higijenskoj praksi i manipulaciji s hranom i dr. u uvjetima karantene za osobe koje će na takvim zadacima raditi.

I dalje, apelira se na sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije da provode odgovorno zdravstveno i socijalno ponašanje te da sedrže svih naputaka vezano uz bolest SARS-CoV-2 i da ih strogo provode.

Komentirajte