9 C
Sisak
Petak, 29 ožujka, 2024

ČETVRTAK: Bez novooboljelih u SMŽ, poštujte odredbe o samoizolaciji!

Datum:

Marketing

U izolacijskoj jedinici Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak smješteno je 5 pacijenata od kojih su i dalje kod tri pacijenta laboratorijske pretrage na novi koronavirus pozitivne. Riječ je o ranije oboljelima, pacijentu iz Petrinje koji je radio u Italiji te dvojici Siščana koji su se zarazili u Španjolskoj. Novooboljelih nema.

U Stožeru civilne zaštite SMŽ kazuju kako je do sada je uzeto 40 uzoraka za laboratorijsku pretragu na novi koronavirus. 

Povećava se broj osoba pod zdravstvenim nadzorom tipa samoizolacije kod kuće u trajanju od 14 dana te je trenutačno i 370 osoba pod zdravstvenim nadzorom tipa samoizolacije kod
kuće.

“Suočeni smo s većim brojem kršenja propisanih mjera provedbe zdravstvenog nadzora tipa samoizolacije u kući što može anulirati sav do sada poduzet trud u sprječavanju pojave i širenje ove bolesti, stoga apelira se na sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije neka provode odgovorno zdravstveno i socijalno ponašanje.” – kazuje predsjednik Stožera Roman Rosavec.

Policija je u Sisačko-moslavačkoj županiji dobila 50 dojava o nepridržavanju samoizolacije, a u 14 slučajeva su utvrđena kršenja samoizolacije.

Župan Ivo Žinić donio je odluku po kojem će se u županijskoj upravi i svim županijskim ustanovama smanjiti privremeno broj djelatnika za 50 posto.

“Polovica djelatnika i službenika će koristiti godišnje odmore, slobodne dane i slično.” – rekao je u četvrtak župan. 

Možda vas zanima...

SUBOTA: Veliki skok zaraženih u SMŽ – 128!

U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan, imamo sto dvadeset...

U SMŽ 19 novooboljelih od COVID-19

U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan, imamo devetnaest novooboljelih osoba...

37-godišnjak prekršio mjere samoizolacije

Jučer, 19. kolovoza, u jutarnjim satima, u prostorije upravnih...

ČETVRTAK: 15 novooboljelih

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla 24 sata imamo...