5.7 C
Sisak
Subota, 4 prosinca, 2021

GALERIJA: Sisak domaćin zadnje Turneje radosti u Sisačko-moslavačkoj županiji

- Marketing-spot_imgspot_img

Sportska dvorana Brezovica u Sisku ugostila je u četvrtka osnovnoškolce na Turneji radosti. Program je započeo zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti koji su zapalili Marko Krička, zamjenik gradonačelnika, Karolina Čutuk, ravnateljica Osnovne škole Braća Bobetko i Tihana Butorac iz Plazma Sportskih Igara mladih.U sportskom dijelu programa sudjelovala sudjeca koja su se natjecala u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara.”Grad Sisak već šestu godinu podržava Turneju radosti, jer se radi o projektu koji omogućava djeci da se takmiče sa svojim vršnjacima, druže i educiraju o važnosti sporta” istaknuo je  Krička.

Pobjednici su se plasirali na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja, a gdje će u četiri dana imati priliku besplatno uživati u čarima Splita i druženju s klincima iz cijele Hrvatske.Sve okupljene čekala jeokrijepa u Coca- Cola Cup corneru u kojem se provodio izbor za najboljeg sportaša Hrvatske. Događanje su podržali i pripadnici Policijske uprave Sisačko-moslavačke. Edukaciju djece i mladih o važnosti bavljenja sportom, te sprječavanju nasilja i diskriminacije Igre provode i kroz veliki projekt” Youth Sports Fair Chance”. Projekt ima za cilj identificirati i razviti najbolje prakse vezane za sport koje doprinose širenju poruka poštovanja, borbe protiv diskriminacije i rasizma te prevencije svih oblika nasilja u sportu.

Projekt uključuje učenike iz 70 osnovnih škola iz 6 partnerskih zemalja, a sufinanciran je od strane Erasmus + Sport programa Europske unije te je ukupna vrijednost projekta 365.525 eura.Do današnjeg su se dana Igre razvile u najmasovniju amatersku sportsku manifestaciju u Europi koja godišnje okuplja više od 202.000 djece i mladih Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini. Djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika.Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 24 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.

 

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti