Naslovnica Sport Ostali sportovi Bronca za kickboxera „Croatie“ Lipošćaka

Bronca za kickboxera „Croatie“ Lipošćaka

U organizaciji Hrvatskog kickboxing saveza i Kickboxing kluba „BLITZ“ Đakovo, u subotu 7.ožujka, u Nastavnoj sportskoj dvorani Đakovo, održano je juniorsko i seniorskoHrvatsko prvenstvo u kickboxingu u disciplinama pointfighting i K1.

Na natjecanju se okupilo 227 natjecatelja iz 52 hrvatskih klubova.
U ekipi CROATIE su nastupili seniori : Martin Lipošćak do 71 kg., Fran Papić do 75 kg i ArmanJapić do 86 kg, svi u disciplini K1.
Nažalost zbog bolesti nije nastupila najtrofejnija Siščanka Klara Prpić.

Unatoč dobrom nastupu u kvalifikacijama,Fran Papić se nije uspio probiti u završnicu natjecanja u seniorskoj kategoriji do 75 kg.izgubivši od odličnog borca iz „Leon Gyma“,Kristiana Neristića, dok je najmlađi senior u svojoj konkurenciji, ArmanJapić u prvom kolu pobijedio Josipa Čerinu iz „Pretorijana“ ,kategorija do 86 kg. Znatno „potrošen“ u tome meču ,već u drugom kolu, je dobio reprezentativca i iskusnog međunarodnog šampiona, Petra Jamana iz „Spartan Gyma“, koji je savladao Japića ne dozvolivši veće iznenađenje natjecanja.

Najviše uspjeha imao je Martin Lipošćak u seniorskoj kategoriji do 71 kg. , koji se probio u kvalifikacijama do borbi za medalje, te u polufinalu ispao od Petra Mušure iz „Amena“,te u konačnici osvojio sjajno treće mjesto.

Trenerski tim Sašo Smiljanić i Josip Perković može biti zadovoljan nastupom svojih učenika obzirom da se radi o najtežoj ringovnoj disciplini kickboxinga K1, a i činjenici da jedan dio tih natjecatelja nastupa i profesionalno na međunarodnim turnirima.

Slijedeće natjecanje na kojesiščani planiraju nastupiti biti će krajem ožujka, „10. Memorijalni kup Josip Jović“ u Slunju.

Komentirajte