Naslovnica Vijesti SMŽ Župan Žinić skrivio još jednu nesreću sa službenim automobilom

Župan Žinić skrivio još jednu nesreću sa službenim automobilom

Župan Ivo Žinić skrivio je ove subote, 7. ozujka, još jednu nesreću sa službenim automobilom. Ozlijeđenih srećom nije bilo. U nepunih godinu dana to mu je druga skrivljena prometna nesreća sa službenom Škodom Superb, kupljenom 2018. godine.

Ove je subote u Svetoj Klari, nakon što nije stao na znak stop,  udario u prednju lijevu stranu drugog automobila, kojem je oduzeo prednost. 24sata.hr su u utorak navečer objavile fotografije nesreće na kojima se vidi da je sa županom u tom trenutku bila njegova supruga.

Uskoro je na lokalnoj Facebook grupi Svete Klare izašla objava u kojem se proziva dužnosnik Sisačko-moslavačke županije koji je u tom naselju bio na krstitkama, a kritizira ga se jer „nije pitao što je s djetetom iz drugog oštećenog automobila u kojeg je udario“.

U Sisačko-moslavačkoj županiji potvrđuju nesreću.

„Sisačko-moslavački župan je zbog nepreglednosti raskrižja te uskog kolnika sa službenim vozilom marke Škoda, na koju ima pravo korištenja 24 sata dnevno, oštetio drugo vozilo. U prometnoj nesreći koja se dogodila nitko nije ozlijeđen, a štetu na vozilima pokrit će osiguravajuća društva. Vozač sisačko-moslavačke županijezbog smrtnog slučaja u obitelji nije bio taj dan dostupan, a Župan je podmirio sve troškove za prometni prekršaj.“ – kazuju u Županiji.

Inače, župan Ivo Žinić nesreću je sa istim službenim automobilom izazvao i 2. svibnja prošle godine u Brestu kada se, ulaskom u zavoj, nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je prešao na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera, te udario u vozilo koje je dolazilo iz suprotnog smjera.

Župan ni tada, a ni ove subote nije bio alkoholiziran, a i tada je platio kaznu na licu mjesta dok je šteta na vozilima procijenjena na 10.000 kuna.

nesreća iz svibnja 2019.
nesreća iz svibnja 2019.

 

Komentirajte