Naslovnica Vijesti Sisak Sunceco iz Siska predstavio se na međunarodnom sajmu Middle East Energy Dubai

Sunceco iz Siska predstavio se na međunarodnom sajmu Middle East Energy Dubai

Sunceco iz Siska predstavio je na međunarodnom sajmu Middle East Energy Dubai 2020 svoj proizvodni portfolio, s naglaskom na solarne fotonaponske module i solarnu LED rasvjetu.

Dubai je proteklih dana ugostio najznačajnije tvrtke iz svijeta energetike zaineresirane za ulaganja na Bliskom istoku. 1350 izlagača iz 128 zemalja i oko 50.000 posjetitelja okupilo se u potrazi za najnovijim trendovima i inovacijama iz industrije, te konkretnim proizvodima, uslugama i mogućim partnerstvima.

Sajam se fokusirao na područja proizvodnje i prijenosa struje, obnovljive izvore energije, rasvjetu i digitalizaciju.

Upravo je digitalizacija ono što je sadržano u svim novim poslovnim
modelima i održivim strategijama za proizvodnju i potrošnju energije. Koliko je ovaj sajam bitan govori i podatak da izlagači u sljedećih 12 mjeseci očekuju prosječno povećanje prodaje od 895.000 dolara, koji se mogu pripisati sudjelovanju na sajmu. U dijelu energije dobivene iz obnovljivih izvora MENA regija (zemlje Bliskog istoka i sjeverne Afrike) ima na godišnjoj razini investicije od oko 35 milijadi dolara, dok infrastrukture investicije u rasvjetu dosežu razinu od 56 milijardi dolara godišnje.

Razumljiv je stoga interes sisačke tvrtke Sunceco za tržište Bliskog istoka, gdje se predstavio cjelokupan proizvodni portfolio, s naglaskom na solarne fotonaponske module i solarnu LED rasvjetu. Arapske zemlje Perzijskog zaljeva (Bahrain, Kuwait, Oman, Qatar, Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati) procjenjuju da će do 2030. korištenjem obnovljive energije uštedjeti ekvivalent od 354 miliona barela nafte, pritom direktno kreirajući 220.000 novih radnih mjesta. Sastavna komponenta u razvoju pametnih energetskih mreža je pohrana energije koja osigurava dodatne ekonomske i energetske uštede.

Ujedinjeni Arapski Emirati, iako 7. zemlja u svijetu po naftnim
rezervama i 17. po rezervama prirodnog plina, imaju velike planove za investicije u obnovljive izvore i sredstva da te planove i ostvare. Tu prednjači Dubai, kao najbrže rastući od sedam emirata, čija dugoročna strategija predviđa da se do 2030. godine osigura 25% struje iz solarnih PV modula, a do 2050. godine 75% struje bit će dobiveno iz sunca.

Predstavljanje u Dubaiu dio je projekta Sunceca pod nazivom „ Internacionalizacija poslovanja – Prozor u svijet” koji sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u okviru
Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, dajući dodatni poticaj izvozno orijentiranim aktivnostima tvrtke koja za projekte „zelene“ energije planira otvaranje još stotinjak radnih mjesta.

Više informacija o tvrtki i proizvodnom programu: www.sunceco.com.

Komentirajte