Naslovnica Vijesti Sisak Održan doček i suhi trening hokejaša Siscie pred Gradskom vijećnicom

Održan doček i suhi trening hokejaša Siscie pred Gradskom vijećnicom

Građanska inicijativa “Siščani u borbi za svoju Ledenu dvoranu” i Hokejski klub Siscia organizirali su u četvrtak, 5. ožujka, ispred gradske vijećnice simbolini doček svojih članica hrvatske reprezentacije u hokeju na ledu koje su se nedavno vratile sa Svjetskog prvenstva u diviziji 2B u Reykjaviku. Okupilos e nešto manje od stotinjak građana i članova kluba, koji su nakon dočeka održali i tzv. suhi trening jer još uvijek HK Siscia nema pristup ledu u Ledenoj dvorani.

Karla Vorkapić, tajnica HK Siscia pojasnila je kako se ovaj prosvjed događa ispred gradske vijećnice s obzirom na to da im je treniranje u dvorani koja je za to predviđena onemogućeno upravo od strane gradskih institucija.

„Ovdje je šest naših članica, reprezentativki Hrvatske te 20-ak klinaca. Neki nisu mogli doći zbog školskih obaveza. Na tzv. suhom treningu su odrađene određene vježbe koje su se mogle odraditi s obzirom na okolnosti, tehniciranje s pakom i palicom. Pročitali smo otvoreno pismo koje smo uputili predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću, premijeru Andreju Plenkoviću i gospodinu Davor Bernardiću, kao predsjedniku stranke čija je članica i naša gradonačelnica“, rekla je Vorkapić.

Branko Lončarević, trener u HK Siscia podsjetio je od kada traje agonija hokejaša Siscije.

„Zadnje dvije godine intenzivno, odnosno od kada je otvorena Ledena dvorana smo totalno šikanirani i radi se na tome da nas se ugasi i uništi. Zašto je tome tako? Nekakvog iskrenog i pravog odgovora nema dok se o tome ne očituju ljudi koji vode sport u ovom gradu. Moje je mišljenje je da se pojedinci boje konkurencije. Nekih velikih daljnjih koraka nema, osim boriti se pravnim putovima i tražiti svoj prava kod institucija koje su nadležne za ovo. Odjeka ima. Ne možemo ih još iznijeti, ali će sve izaći na vidjelo“, kazao je Lončarević za kraj poručivši: “Klinaca imamo, potencijala imamo i treba nas samo pustiti na „led“ da radimo!”- rekao je Lončarević

Naime, temeljem naloga Športske inspekcije Zajednica sportskih udruga Grada Siska odredila je, krajem prošle godine, termine za trening ženske ekipe HK Siscia, kao jedine klupske ekipe registrirane u ovoj sezoni. No, termini će se aktivirati, prema tumačenju te odluke od strane ŠRC-a, sa objavom kalendara natjecanja kojeg objavljuje Hrvatski savez hokeja na ledu.

Obzirom na mali broj ženskih ekipa, tek tri, u Savezu i dalje ne znaju kada će Prvenstvo započeti pa nisu ni objavili kalendar, a to, po mišljenju zajednice i ŠRC-a, znači da do leda Siscia i dalje ne može doći. No, prošlotjedni nova kontrola Športske inspekcije u Sisku dovela je do stava kako je za termine na ledu dovoljna samo registracija momčadi, pa predstoji vidjeti kako će gradska ustanova reagirati na taj najnoviji nalaz Sportske inspekcije.

Uz sve to, kako je vidljivo na internetskoj stranici Hrvatskog saveza hokeja na ledu objavljen je ovih dana raspored natjecanja ženskog Prvenstva, no bez datuma održavanja utakmica.

Komentirajte