Naslovnica Vijesti Sisak Održano prvo ročište u tužbi novinara HTV-a protiv gradonačelnice Siska

Održano prvo ročište u tužbi novinara HTV-a protiv gradonačelnice Siska

U utorak je na sisačkom Općinskom sudu održano pripremno i prvo ročište u privatnoj tužbi novinara HTV-a Igora Ahmetovića kojom zbog klevete tuži aktualnu sisačku gradonačelnicu Kristinu Ikić Baniček. Kako mogućnost mirenja nije uspjela, na ročištu je ispitan tužitelj Igor Ahmetović, koji je istaknuo i imovinsko pravni zahtjev od 50.000 kuna na ime naknade štete zbog povrede ugleda i časti.

Ahmetović je gradonačelnicu tužio zbog njenih izjava na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća od 23. svibnja 2018., a koje su se ticale komentara vezanih uz prethodnu sjednicu Vijeća od 22. veljače 2018. na kojoj mu je bilo zabranjeno prisustvovati na što ga je upozorio zaštitar na prijemnoj porti vijećnice zabranivši mu daljnji ulazak u zgradu.

Gradonačelnica je 23. svibnja 2018. na pitanje zbog čega je novinaru HTV-a Igoru Ahmetoviću zabranjeno praćenje sjednice Vijeća tada rekla, između ostaloga, kako je to učinjeno jer je „novinar HTV-a na prethodnoj sjednici namjerno i nekulturno ometao direktni prijenos sjednice“ misleći pri tome na sjednicu koja je prethodila onoj od 22. veljače.

Obzirom da na toj prethodnoj sjednici Vijeća Ahmetović nije sudjelovao, a izjave su emitirane u direktnom prijenosu sjednice Vijeća putem interneta te objavljene na stranici sisak.hr među materijalima, novinar HTV-a odlučio je podići tužbu za klevetu.

Zbog tih tvrdnji gradonačelnice, rekao je Ahmetović na ročištu, imao je neugodnosti i kod poslodavca kojem je morao objašnjavati da nije bio nekulturan i remetio dnevni red, ali i na svom poslu gdje obavlja posao na kojem mora paziti na svoje ponašanje, ugled i integritet.

„To je bila javna diskreditacija mene kao novinara.“ – rekao je Ahmetović u utorak na ročištu.

Postupak se nastavlja u travnju isptivanjem svjedoka.

Komentirajte