9.2 C
Sisak
Subota, 23 listopada, 2021

Za obitelj s devetero djece iz Sunje – humanitarna akcija Foruma branitelja „Domovinski zbor“ 365 Stranke rada i solidarnosti

- Marketing-spot_imgspot_img

Na inicijativu i uz svesrdnu podršku Foruma branitelja „Domovinski zbor“ 365 Stranke rada i solidarnosti i organizacije ove Stranke u zagrebačkoj Gradskoj četvrti Gornja Dubrava, u suradnji sa sisačko-moslavačkom Županijskom organizacijom 365 Stranke rada i solidarnosti, počela je realizacija humanitarne akcije za obitelj s devetero djece. U osmoj po redu dobrotvornoj akciji na području ove Županije, vrijedna donacija stiže Pratljačićima koji trenutačno borave u trošnoj i vlažnoj kućici u selu Drljači na području općine Sunja.

Ova izbjeglička obitelj živi pretežito od socijalne pomoći i dječjeg doplatka, te povremene pomoći Caritasa i Sisačke biskupije. Djeca su u dobi od dvije i pol do 20 godina. Njihovo najstarije dijete, sin student, stipendist je Sisačke biskupije. Najmlađih troje još ne ide u školu. Unatoč materijalnim problemima i djetinjstvu u oskudici, školarci su pristojna djeca, dobri učenici i uspješni sportaši. Kako je rekao otac Slavko Pratljačić, život u staroj kući u kojoj je prokišnjavanje uništilo zidove pa čak i betonski pod, u kojoj su električne instalacije već pri davnoj izgradnji nepravilno izvedene, nije nimalo lagan, a strah od strujnog udara sve ih je gotovo paralizirao. „Ljudi u petrinjskom APN-u obećali su nam dati na korištenje jednu noviju kuću kompletnih i ispravnih instalacija, s više soba i čak dva kupatila. Čekamo da Povjerenstvo APN-a u Zagrebu donese rješenje o najmu te kuće koja se također nalazi na području Sunje“, optimističan je otac ove mirne i skromne obitelji.

Ne čekajući odluku APN-a i preseljenje u kuću prikladnu za život jedanaesteročlane obitelji, „Domovinski zbor“ i Stranka rada i solidarnosti, zajedno s brojnim ljudima dobre volje i volonterima iz Zagreba i Siska, počeli su prikupljati i dopremati robu u Drljaču. Potrebitoj obitelji doniran je namještaj, suđe, posteljina, odjeća i obuća, higijenske potrepštine, igračke, školski pribor i ostale stvari. Humanitarna akcija bit će nastavljena sve dok Pratljačići ne usele u novu kuću i namjeste je zahvaljujući pomoći nesebičnih Zagrepčana i Siščana.

Valja istaknuti kako su suradnici u ovoj akciji Tomislav Živković, predsjednik Foruma branitelja „Domovinski zbor“ GO Stranke Grada Zagreba, članovi 145. brigade HV–a, zatim Zvonko Rutar, predsjednik Vijeća zagrebačkog Mjesnog odbora Dobri dol, Maksimir, prof. Nenad Kljaić, predsjednik GO 365 Stranke rada i solidarnosti Grada Siska. Humanitarnu akciju koordiniraju brigadir Ivan Rašić, podpredsjednik Foruma branitelja „Domovinski zbor“ i mr. sc. Andreja Marcetić, tajnica Foruma branitelja „Domovinski zbor“ GO Stranke Grada Zagreba, te Josip Takač, predsjednik ŽO Stranke Sisačko-moslavačke županije.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti