Naslovnica Vijesti Sisak Nastavlja se “Sisački poduzetnik”

Nastavlja se “Sisački poduzetnik”

Gradsko vijeće Grada Siska izglasalo je na svojoj sjednici u četvrtak, 20. veljače program „Sisački poduzetnik/ca 2020.“ kojim Grad Sisak petu godinu zaredom nastavlja program subvencioniranja kamata poduzetničkih kredita koji omogućuje pristup sisačkim poduzetnicima povoljnom izvoru financiranja za realizaciju razvojnih projekata. I ove godine u programu se dodatno potiče poduzetništvo žena, koje ostvaruju pravo na veću potporu nego ostali poduzetnici.

kako je rečeno, namjena kredita u programu Sisački poduzetnik je financiranje kupnje ili izgradnje, odnosno proširenje gospodarskih objekata, financiranje kupnje opreme te financiranje trajnih obrtnih sredstava. Prednost pri dodjeli potpora imat će proizvodne djelatnosti, projekti kojima se otvaraju nova radna mjesta i projekti od posebnog interesa za Grad Sisak. Sredstva za subvenciju kamate osigurana su u ovogodišnjem proračunu u iznosu od 800.000 kuna.

– U odnosu na prošle godine, ove smo godine povećali najniži iznos kredita s 50.000,00 kuna na 80.000,00 kuna, a najviši iznos kredita povećan je na 5 milijuna kuna. Tražit ćemo i u javnom natječaju da banke efektivnu kamatnu stopu snize s 5 na 4 posto jer su kamate u bankama sve niže te i mi zahtijevamo povoljnije uvjete za naše poduzetnike. Ovo su i dalje najjeftinija sredstva koja su na raspolaganju našim poduzetnicima – naglasila je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Vijećnici su na sjednici Vijeća potvrdili prijedlog Upravnog vijeća Doma kulture Kristalna kocka vedrine prema kojem je Tanje Tole Majstorović imenovana ravnateljicom ove ustanove, temeljem provedenog javnog natječaja.

Komentirajte