Naslovnica Vijesti Promocija pjesama mlade Siščanke Marite Čatić ”Crvene štrample”

Promocija pjesama mlade Siščanke Marite Čatić ”Crvene štrample”

U četvrtak, 13. veljače, u 19 sati, u Gradskoj galeriji Striegl (na 1. katu Holandske kuće), u okviru Connect/Reflect programa, predstavljena će biti prva zbirka pjesama mlade Siščanke Marite Čatić pod nazivom ”Crvene štrample”.

Moderatorica promocije je Vesna Rogulja Mart, Maritina profesorica u Gimnaziji Sisak, a izbor Maritinih pjesama će čitati Lorella Banozzi Tubić.

Obzirom da se promocija održava uoči Valentinova, pripremili su za sve prisutne i mala iznenađenja (poklone)!

Stoga, ne propustite, dođite na druženje i razmjenu znanja.

MARITA ČATIĆ

Marita Čatić je rođena 30. listopada 2001. godine u Sisku. Nakon završenog osnovnoškolskog obrazovanja u OŠ Braća Ribar u Sisku, 2016. godine upisuje opću gimnaziju u rodnom gradu. Trenutno pohađa 4. razred iste. U slobodno vrijeme uživa u životu. Voli šljokice, crvene štrample, more i svoje ljude. Vjeruje da se sve događa s razlogom. „Crvene štrample“ njezino je prvo izdano književno djelo.

„Čitati i pisati naučila sam već s 4 godine, a od prvog razreda osnovne škole konstantno pišem sastave, priče i pjesme koje izlaze u Modroj lasti i školskom časopisu Plamen. Prvi put sam sudjelovala na Lidranu u 7. razredu i plasirala se na državnu razinu smotre s literarnim radom „Ja, sedmašica“. Od tada svake godine sudjelujem u literarnom i scenskom izrazu predvođena svojom mentoricom prof. Vesnom Rogulja Mart.
Od 8. razreda bavim se sportskim novinarstvom na školskim sportskim natjecanjima jer sam u tom trenutku života poželjela svoju strast učiniti korisnom za druge. Sveukupno sam izvještavala s oko 100 natjecanja (gradska, županijska, regionalna) te 2 svjetska natjecanja (košarka, odbojka). Nakon dvije godine iskustva u reporterskom radu dobila sam priliku biti mentorica mlađim sportskim reporterima u sklopu „Igram, pišem, lajkam“ projekta. Na svjetskom natjecanju u odbojci ove godine u suradnji sa svojim kolegicama organizirala sam i mali projekt pod nazivom „Beauty of diversity“ o kojem možete pročitati više na facebook stranici Hrvatskog školskog sportskog saveza.

Ulaz slobodan!

Komentirajte