Naslovnica Vijesti Sisak INOVACIJA IZ SISKA Aplikacija ‘Eko prijava’ korisnicima omogućava prijavu ekološkog ili drugog...

INOVACIJA IZ SISKA Aplikacija ‘Eko prijava’ korisnicima omogućava prijavu ekološkog ili drugog komunalnog problema u par koraka

Eco – Line’, tvrtka iz Siska razvila je vrlo zanimljivu aplikaciju „Eko prijava”, koju u samo nekoliko mjeseci koliko je na tržištu već koristi dvadesetak gradova i općina diljem Hrvatske, među kojima su Zabok, Zaprešić I Petrinja te Općine Generalski Stol, Josipdol, Stubičke Toplice, Kolan i Satnica Đakovačka. Na probnom je testiranju u Gradu Zadru te u nekoliko tvrtki koje se bave vodoopskrbom i odvodnjom.

– ‘Eko prijava’ je IT rješenje preko koje korisnici aplikacije (komunalni redari, radnici komunalnih poduzeća) mogu u svega nekoliko koraka prijaviti ekološki ili neki drugi komunalni problem.

Sve se registrira i mapira na web portalu kod šefa komunalnog poduzeća, pročelnika, načelnika ili gradonačelnika, koji odmah vide gdje je problem, o kakvom se problemu radi i odmah se može djelovati na otklanjanju problema, bilo da je riječ o prepunom spremniku, divljem odlagalištu, puknuću vodovodne cijevi, srušenom drvetu, pošaranoj fasadi i slično. Kada se problem riješi, to također bude evidentirano.

Osam godina bio sam direktor gradske komunalne tvrtke i godinama već radim na rješavanju komunalnih i ekoloških problema i dobro znam koji su problemi, na što treba ukazati, koje podatke treba imati na raspolaganju da bi sustav bio svrsihodan, pa smo to i tako postavili u našoj aplikaciji „Eko prijava” – kaže Mladen Klasnić, vlasnik tvrtke ‘Eco – Line’ iz Siska.

Klasnić pojašnjava kako su nastojali da aplikacija bude jednostavna za korištenje.

Korisnik aplikacije, komunalni redar, radnik komunalnog poduzeća ili registrirani građanin, samo trebaju fotografirati ekološki ili komunalni problem i tu prijavu poslati dok će aplikacija automatski zapisati lokaciju te datum i vrijeme snimanja fotografije te tko ju je posalo. Aplikacijom upravlja web portal koji bilježi svaku prijavu, svaku lokaciju na kojoj se ekološki incident ili komunalni problem dogodio, a o serveru i sigurnosti brinu stručnjaci tvrtke ‘Eco – Line’ 24 sata dnevno.

„Eko prijava” je odličan alat za provođenje Zakona o održivom gospodarenju otpadom i Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom, a prva iskustva, kako doznajemo iz povratnih informacija naših prvih korisnika, su izvrsna. Komunalne tvrtke, tvrtke koje se bave vodoopskrbom i odvodnjom, općine i gradovi koji koriste našu aplikaciju vrlo su zadovoljne i to nam je pokazatelj da imamo dobar proizvod – kaže Klasnić.

Više informacija na www.ecoline-croatia.com 

Preneseno sa https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/inovacija-iz-siska-aplikacija-eko-prijava-korisnicima-omogucava-prijavu-ekoloskog-ili-drugog-komunalnog-problema-u-par-koraka/9915364/ 

Komentirajte