Naslovnica Vijesti Sisak Čelnici sisačkog i županijskog HDZ-a dali potporu Andreju Plenkoviću

Čelnici sisačkog i županijskog HDZ-a dali potporu Andreju Plenkoviću

Čelnici sisačkog i sisačko-moslavačkog HDZ-a danas su dali potporu predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću na predstojećim unutarstranačkim izborima.

„Nakon završenih izbora za predsjednika Republike gdje nažalost kandidatkinja HDZ-a i predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović nije uspjela, unutar stranke krenula su određena razmimoilaženja i na neki način pokušaj destabilizacije HDZ-a. Ova potpora je osobna, kao predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Sisačko-moslavačke županije, nije ovo potpora Županijskog odbora, jer nismo još imali Županijski odbor gdje bi raspravljali o ovoj temi. Ali smatrao sam da je potrebno u ovom trenutku dati puno povjerenje i podršku našem predsjedniku HDZ-a, ali i kao premijeru“, rekao je u petak na tiskovnoj konferenciji predsjednik županijskog odbora HDZ-a i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

On je istaknuo kako potporu bazira na “velikom iskoraku u Hrvatskoj po pitanju kvalitete života, porastu BDP-a i mnogih drugih aktivnosti u posljednje tri i pol godine pod vodstvom premijera Andreja Plenkovića”.

„Naravno da i slabi rezultat na izborima za EU parlament, a pogotovo na ovim zadnjim izborima, potaknuli su određene ljude da promišljaju i drugačije. Ja osobno smatram da predsjednik Andrej Plenković svojim radom, pogotovo dolaskom na čelo HDZ-a, napravio veliki iskorak, uspio pomiriti, ja bih rekao, određene frakcije, lijevu i desnu struju unutar HDZ-a. Zato i jesmo pobijedili na parlamentarnim izborima 2016.godine“, kazao je Žinić koji vjeruje kako će Plenković i na novim unutarstranačkim izborima u HDZ-u dobiti povjerenje većine članova stranke.

Potporu su aktualnom predsjedniku HDZ-a na tiskovnoj konferenciji dali i predsjednik gradske organizacije HDZ-a Popovača i potpredsjednik Županijske organizacije Roman Rosavec te predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Sisak i potpredsjednik Županijskog odbora te stranke Ivan Celjak, obojica aktualni zamjenici župana.

Komentirajte