28.2 C
Sisak
Nedjelja, 26 rujna, 2021

Rezultati operativne akcije „Mir i dobro“ u SMŽ – tri prijave, tri prekršaja i lakše ozlijeđeno dijete

- Marketing-spot_imgspot_img

U razdoblju od 15. prosinca 2019. do 8. siječnja 2020. godine provedena je operativna akcija „Mir i dobro“, cilj koje je ostvarivanje dobrog stanja javnog reda i mira i opće sigurnosti u predblagdansko i blagdansko vrijeme, kao i sprječavanje nedozvoljene prodaje i uporabe pirotehničkih sredstava. Prioritet akcije svakako je bilo i sprječavanje stradavanja osoba i nastanka štete na imovini od uporabe pirotehnike ili eksplozivnih sredstava.

Postupajući po pojačanim mjerama i provodeći aktivnosti iz ove akcije, policijski službenici su na području Policijske uprave sisačko-moslavačke poduzeli sljedeće:

– oduzeto je četiri oružja, 715 komada raznog streljiva i 11 eksplozivna sredstva
– zbog nezakonitog posjedovanja oružja, streljiva i eksplozivnih sredstava utvrđeno je tri kaznenih djela i kazneno su prijavljene tri osobe te tri prekršaja, za što su prekršajno prijavljene tri osobe.

Za vrijeme trajanja ove akcije na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je jedno stradavanje, odnosno ozljeđivanja osoba:

U subotu, 28. prosinca 2019. godine, u Novskoj na Trgu dr. Franje Tuđmana, na gradskom klizalištu, trinaestogodišnji dječak je aktivirao i bacio petardu na led klizališta. Uslijed eksplozije petarde sedmogodišnji dječak je zadobilo lake tjelesne ozljede i to opekline natkoljenice i bedra.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti