Naslovnica Vijesti Blagdanski koncert velikog puhačkog orkestra Gradske limene glazbe Petrinja

Blagdanski koncert velikog puhačkog orkestra Gradske limene glazbe Petrinja

Tradicionalni Blagdanski koncert velikog puhačkog orkestra Gradske limene glazbe Petrinja će se održati u Pučkom otvorenom učilištu u Petrinji u ponedjeljak, 30. prosinca 2019., s početkom u 20.00 sati.

Kao i uvijek i ovogodišnjim koncertom Gradska limena glazba Petrinja, uz potporu gostiju, predstavit će se prigodnim i posebnom pažnjom izabranim blagdanskim kompozicijama, podjednako globalno poznatim božićno-novogodišnjim melodijama i tradicionalnim hrvatskim božićnim pjesmama prilagođenim i aranžiranim za ovaj glazbeni projekt.

S posebnim ponosom najavljuju i goste, mlade, talentirane ali već iskusne vokalne soliste:

Barbara Suhodolčan sopranistica je koja je magistrirala pjevanje u klasi prof. Lidije Horvat Dunjko, a iza nje su nastupi s renomiranim orkestrima kao što su Zagrebačka filharmonija, Zagrebački orkestar mladih, Tamburaški orkestar HRT-a, Varaždinski komorni orkestar, Filharmonija Nova (Slovenija), Simfonijski orkestar Ravensburg (Njemačka), Simfonijski orkestrar Suzhou (Kina), Orkestar Hrvatske ratne mornarice, Simfonijski puhački orkestrar OSRH te simfonijski i revijski orkestar HRT-a.

Matija Cvek hrvatskoj publici je, osim svojim hitovima (“Praviš me ludim”, “Visine”, “Drama”…) poznat i s TV-ekrana kao dio glazbenih timova emisija «A strana» i «Volim Hrvatsku» u produkciji HRT-a. Iza njega je i nastup na popularnim «Runjićevim večerima» te na Eurosongu gdje je nastupio kao prateći vokal Jacquesa Houdeka. Svestrani Matija svoj glas posuđuje i u sinkronizacijama animiranih filmova.

Blagdanski koncert Gradske limene glazbe Petrinja prilika je da Barbaru i Matiju čujemo u izvedbi blagdanskih napjeva.

Ulaznice za koncert (broj je ograničen) u pretprodaji pronađite na prodajnom mjestu Tobacco Park u Petrinji (Šetalište J.J. Strossmayera).

Komentirajte